Become a Site Supporter and Never see Ads again!

Author Topic: new MME>Laptop ??  (Read 1374 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline the yokel

  • Trade Count: (0)
  • Taperssection Regular
  • **
  • Posts: 187
  • Gender: Male
new MME>Laptop ??
« on: February 19, 2003, 02:57:29 PM »
Okay, so i got everything up & runnin' @ 16/48 via Soundforge 6.0 & wavelab 4.0 flawlessly.  However when i switche the ASIO in wavelab to 24 bit it crashes.  & when i do the same in soundforge the meters just read like there clipping constantly.  Here's what i'm runnin' any suggestions.  (i'm guessing it's the lack of RAM)

Dell Latitude LS
Pentium III
128 RAM

Offline hippies

  • Trade Count: (0)
  • Taperssection Member
  • ***
  • Posts: 830
  • Gender: Male
  • "What we all need is a left hand monkey wrench."
Re:new MME>Laptop ??
« Reply #1 on: February 19, 2003, 04:25:41 PM »
try re-installing the Mini Me driver you D/Led from Apogee's site.  

defrag the HD, and optimize your system for Audio.  

it's possible that you're right, but i'd try everything else first.  then if still having troubles, get more RAM.  

thing that troubles me the most is that Wavelab crashes going into 24 bit mode.  sounds like the Driver needs to be re-installed.  

~S

Offline d swing

  • Trade Count: (0)
  • Taperssection Member
  • ***
  • Posts: 840
  • Gender: Male
Re:new MME>Laptop ??
« Reply #2 on: February 19, 2003, 04:41:55 PM »
I agree that the driver is the first thing you should look into.  Make sure you have the latest one from apogee.

Just out of curiousity, what OS are you running?

Offline the yokel

  • Trade Count: (0)
  • Taperssection Regular
  • **
  • Posts: 187
  • Gender: Male
Re:new MME>Laptop ??
« Reply #3 on: February 19, 2003, 04:55:31 PM »
Thanks, i'll give that a shot.  I'm runnin' windows 98SE

Offline d swing

  • Trade Count: (0)
  • Taperssection Member
  • ***
  • Posts: 840
  • Gender: Male
Re:new MME>Laptop ??
« Reply #4 on: February 19, 2003, 05:07:20 PM »
This probably isn't an OS issue since you're successfully doing 16-bit but I'd recommend upgrading to win2k if possible.  Much more stable.  

Offline the yokel

  • Trade Count: (0)
  • Taperssection Regular
  • **
  • Posts: 187
  • Gender: Male
Re:new MME>Laptop ??
« Reply #5 on: February 19, 2003, 11:44:20 PM »
Thanks guys, that was a big help.  I defragmented the drive & reinstalled the drivers.  & now everything is kosher with wavelab.  Soundforge still isn't lockin' on @ 24/48, it's giving a constant 12db on both channels.  But a big thanks.  K.

Offline danmorgan

  • Trade Count: (0)
  • Taperssection All-Star
  • ****
  • Posts: 1346
  • Gender: Male
Re:new MME>Laptop ??
« Reply #6 on: February 22, 2003, 12:14:06 PM »
I set mine up using SF 5.0 with no problems.  Perhaps the 6.0 version may need an update.  I guess if Wavelab is working @ 24/48, stick with that.  I think that gives you more options for recording than SF anyways.

Good Luck,
Dan

 

RSS | Mobile
Page created in 0.115 seconds with 29 queries.
© 2002-2017 Taperssection.com
Powered by SMF
Website Design by Foxtrot Media, Inc., a Baltimore Website Company