Become a Site Supporter and Never see Ads again!

Author Topic: Problem with recording outcome (CA-11 /w church ugly preamp) Looking for help  (Read 697 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline bagelybagels

  • Trade Count: (1)
  • Taperssection Newbie
  • *
  • Posts: 3
Good evening,

I am trying to figure out what is causing this kind of distortion in the sound that I attached. I have the church audio CA-11 connected to the preamp and set to +15DB recording into the zoom h1 with an input of 10. In this recording I was about about 5 feet from the stage. Any ideas of what the fault could be? Thanks :D

Offline rumbleseat

  • Trade Count: (0)
  • Taperssection Newbie
  • *
  • Posts: 38
  • Gender: Male
Hi!

I have a somewhat similar rig, although that may not matter...
I believe that the "tics" that you're hearing are the kick drum beats.  But they're severely clipped. You don't have a ton of signal either, but that might be OK if you just had the H1 dialed back (I don't know how much gain a "10" is on that unit.
As far as the CA-11 with the Ugly preamp, your settings might have been too high - I run CA-11 with an older 9100 preamp turned "half way up", which I think is about the +5 dB mark.  I run mine into an iriver H320 line-in jack with the gain around -2 to +5 dB.
So it could be that +15 on the Ugly box might have been too high??  If the 9V battery was weak, that could easily have mislead you on setting levels and caused the problem.  If the battery was fine, then you were probably too close to the kick drum.
Chris Church is the authority in this situation and I may change my answer to whatever he says!
« Last Edit: May 08, 2017, 09:31:31 PM by rumbleseat »
AKG C480B CK61 cards >  Canare L-4E6S with Neutrik EMC > Tascam DR-680 MKII > memories

Offline willndmb

  • Trade Count: (17)
  • Needs to get out more...
  • *****
  • Posts: 6545
  • Gender: Male
Agree with above
The drum overloaded something.
I can attest to the low battery causing this type of issue too, it happened to me. Levels looked great, mics underpowered
Mics - AKG ck61/ck63 (c480b & Naiant actives), SP-BMC-2
XLR Cables - Silver Path w/Darktrain stubbies
Interconnect Cables - Dogstar (XLR), Darktrain (RCA > 1/8) (1/8 > 1/8), and Kind Kables (1/8f > 1/4)
Preamps - Naiant Littlebox & Tinybox
Recorders - PCM-M10 & DR-60D

Offline rumbleseat

  • Trade Count: (0)
  • Taperssection Newbie
  • *
  • Posts: 38
  • Gender: Male
I tried fixing it with the "De-Click" functions of both Magix Audio Cleaning Lab 2013 and Izotope RX 6.  Izotope did a much better job, leaving only a slight(?) "chuffing" sound.
If this is a critical recording, I'd be happy to run it through Izotope for you.  I have a trial copy for the next few weeks.... It doesn't allow saving, but I can recapture it by other means.
Feel free to upload a FLAC file and/or download Izotope and give it a try yourself:

Download RX 6 Standard:
MAC: https://s3.amazonaws.com/izotopedownloads/product_download/iZotope_RX_6_Audio_Editor_6_00.dmg
PC: https://s3.amazonaws.com/izotopedownloads/product_download/iZotope_RX_6_Audio_Editor_6_00.exe
AKG C480B CK61 cards >  Canare L-4E6S with Neutrik EMC > Tascam DR-680 MKII > memories

 

RSS | Mobile
Page created in 0.109 seconds with 26 queries.
© 2002-2017 Taperssection.com
Powered by SMF
Website Design by Foxtrot Media, Inc., a Baltimore Website Company