Become a Site Supporter and Never see Ads again!

Author Topic: DPA d:VICE just announced  (Read 13472 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline macdaddy

  • Trade Count: (10)
  • Needs to get out more...
  • *****
  • Posts: 7661
Re: DPA d:VICE just announced
« Reply #30 on: May 24, 2017, 04:36:11 PM »
Date saved.

Thx for the heads up.
-macdaddy ++

akg c422 > s42 > lunatec v2 > ad2k+ > roland r-44

Offline aaronji

  • Site Supporter
  • Trade Count: (6)
  • Needs to get out more...
  • *
  • Posts: 2258
Re: DPA d:VICE just announced
« Reply #31 on: June 01, 2017, 06:37:06 AM »
I just received an e-mail from Amptec (the Benelux DPA distributor) saying that these are shipping!  As they put it, "We were overwhelmed by demand since the initial announcement, so if you are interested in obtaining a unit, contact us ASAP." 

musicstore.de is listing them at € 569 and "Snel leverbaar, 5-7 werkdagen" (available quickly, 5 - 7 work days).  B&H has them listed at $ 659.95, but no availability as of yet...

Offline audBall

  • Trade Count: (33)
  • Needs to get out more...
  • Posts: 5706
  • Gender: Male
Re: DPA d:VICE just announced
« Reply #32 on: June 05, 2017, 05:54:13 PM »

Offline beatkilla

  • Trade Count: (30)
  • Taperssection All-Star
  • ****
  • Posts: 1443
  • Gender: Male
Re: DPA d:VICE just announced
« Reply #33 on: June 06, 2017, 08:18:57 PM »
I can't find any specs on what the gain range is?
Also is it possible to use other brand mics with this by using a adapter cable going from 1/8 mini terminated mics to microdot?

Offline Gutbucket

  • record > listen > revise technique
  • Trade Count: (13)
  • Needs to get out more...
  • *****
  • Posts: 11591
  • Gender: Male
Re: DPA d:VICE just announced
« Reply #34 on: June 07, 2017, 09:03:51 AM »
I expect it will work with other 2-wire low voltage mics.  I don't expect it would work with other phantom powered mics.
volition > vibrations > voltages > numeric values | numeric values > voltages > vibrations > virtual teleportation time-machine experience

Offline audBall

  • Trade Count: (33)
  • Needs to get out more...
  • Posts: 5706
  • Gender: Male
Re: DPA d:VICE just announced
« Reply #35 on: June 09, 2017, 01:27:18 PM »
The d:vice app was added to the Apple Store today.

http://itunes.apple.com/au/app/d-vice/id1182987675

Offline WiFiJeff

  • Trade Count: (1)
  • Taperssection Member
  • ***
  • Posts: 763
  • Gender: Male
  • I tape therefore I am.
Re: DPA d:VICE just announced
« Reply #36 on: June 11, 2017, 10:55:35 PM »
Seriously looking at this now.  The dpa app requires iOS 10.0 or better, which rules out really old iphones, but will run on an iPod Touch, which looks like a more affordable way to go for those with Android phones.  Can anyone point me to info on how the iphone/ipod would handle a digital-in signal, and how you would get the file out of it into a PC editor without going through iTunes?  Are there apps that record and open new files without loss when size limits are reached?

Jeff

Offline dominicperry

  • Trade Count: (0)
  • Taperssection Newbie
  • *
  • Posts: 4
Re: DPA d:VICE just announced
« Reply #37 on: June 12, 2017, 06:42:39 PM »
iOS treats digital and analogue signals the same if they are designated as 'mic in' and it records the file in whatever audio app you are using. No clever stuff needed.
AudioShare is a good cheap app for 2 channel audio recording - has a variety of input parameters that you can set, some post processing if you want (like normalisation), and lots of export options - via email, iMessage (Apple's text application) or WiFi server - it will advertise the phone and let you log on from another wifi connected device - the phone looks like a web page and you can copy the files.
I haven't done a lot of extended recording with it but it's never failed on 45 minute takes. I'd have to check if it will allow different levels for the two channels - I always record as a stereo pair.
Dominic

Offline audBall

  • Trade Count: (33)
  • Needs to get out more...
  • Posts: 5706
  • Gender: Male
Re: DPA d:VICE just announced
« Reply #38 on: June 13, 2017, 01:32:27 PM »
Here's an unboxing video that was posted yesterday with audio from 4060 > MMA d:vice. They also connect a 4011 capsule to show the functionality.

https://www.youtube.com/watch?v=kzglKhwsmzo

Offline macdaddy

  • Trade Count: (10)
  • Needs to get out more...
  • *****
  • Posts: 7661
Re: DPA d:VICE just announced
« Reply #39 on: June 13, 2017, 02:59:21 PM »
Just finished checking this out. I am more impressed than I thought I would be...

Interesting note-the dpa app locks the settings in the d:vice, then you use another app to record (Eric was using hindenberg, which tops out at 2448, but there might be other recording apps that run 2496). I assume that you would pull the files off via the app window in iTunes (like you add flacs with the onkyo player), but that would be something specific to the recording app (and I have not checked out the Hindenburg page, yet)...

Want to mention that Eric could not have been more helpful. Good stuff!
« Last Edit: June 13, 2017, 04:42:18 PM by macdaddy »
-macdaddy ++

akg c422 > s42 > lunatec v2 > ad2k+ > roland r-44

Offline audBall

  • Trade Count: (33)
  • Needs to get out more...
  • Posts: 5706
  • Gender: Male
Re: DPA d:VICE just announced
« Reply #40 on: June 13, 2017, 03:56:28 PM »
The DPA specs say the d:vice supports sample rates 44.1 - 96kHz, but that the recorded sample rate is set by "3rd party app". Is that to suggest that the d:vice always sends a 96k signal?

Shouldn't this be a setting in the DPA app? What's to keep the 3rd party app from resampling if the user sets the rate below 96k?

Offline macdaddy

  • Trade Count: (10)
  • Needs to get out more...
  • *****
  • Posts: 7661
Re: DPA d:VICE just announced
« Reply #41 on: June 13, 2017, 04:47:01 PM »
It looked to me that the sample rate and word length are set by an external app... looks like the dpa app handles the analog side of things-set gain, apply bass roll off, and then the recording device takes over from there-setting rate and word length and then writing the actual file... The adc chip is the one in the iPhone, if my understanding is correct...
« Last Edit: June 13, 2017, 04:48:34 PM by macdaddy »
-macdaddy ++

akg c422 > s42 > lunatec v2 > ad2k+ > roland r-44

Offline audBall

  • Trade Count: (33)
  • Needs to get out more...
  • Posts: 5706
  • Gender: Male
Re: DPA d:VICE just announced
« Reply #42 on: June 13, 2017, 04:57:57 PM »
The d:vice is marketed as a preamp and A/D converter, according to DPA. That means the conversion to digital occurs in the d:vice, prior to the iPhone. Personally, I'd prefer DPA handle that portion of the stream. They wouldn't have sample rate specs listed if it were an analog device only.

I'd like some insight on what actually happens to that digital data once the iPhone gets ahold of it.

Offline macdaddy

  • Trade Count: (10)
  • Needs to get out more...
  • *****
  • Posts: 7661
Re: DPA d:VICE just announced
« Reply #43 on: June 13, 2017, 05:02:30 PM »
If you don't mind I will copy and paste the above in an email to Eric and ask...
-macdaddy ++

akg c422 > s42 > lunatec v2 > ad2k+ > roland r-44

Offline audBall

  • Trade Count: (33)
  • Needs to get out more...
  • Posts: 5706
  • Gender: Male
Re: DPA d:VICE just announced
« Reply #44 on: June 13, 2017, 06:12:54 PM »
Sure thing. Let us know what you find out.

 

RSS | Mobile
Page created in 0.148 seconds with 37 queries.
© 2002-2017 Taperssection.com
Powered by SMF
Website Design by Foxtrot Media, Inc., a Baltimore Website Company