Become a Site Supporter and Never see Ads again!

Author Topic: best way to send signal from V3>Dr680  (Read 403 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline MULETAPER

  • Trade Count: (5)
  • Taperssection Member
  • ***
  • Posts: 837
  • Gender: Male
  • ~Find Love Thru Music and Share It~
    • Global Moderator
best way to send signal from V3>Dr680
« on: December 03, 2017, 12:39:28 PM »
AES or coax/spidif?

ssia.

Thanks, Ive never ran my V3>680 was thinking of bringing to xmas jam. I just want to know the best way to run this combo... thanks.

Oh.. SLA battery... how many MAH will get me thru 10hrs?
Beyerdynamic MC930's>Neumann KM184s>Tascam DR-680

Offline jbell

  • TDS
  • Trade Count: (133)
  • Needs to get out more...
  • *****
  • Posts: 3888
  • Gender: Male
  • Spreadicated
Re: best way to send signal from V3>Dr680
« Reply #1 on: December 03, 2017, 12:43:15 PM »
I always ran mine coax/ spdif cable!!  Worked fine into the 680. 
« Last Edit: December 03, 2017, 02:36:26 PM by jbell »
Schoeps MK4's, MK41's> KCY 250/5 Ig> Naiant PFA(60V)> Sound Devices Mixpre-6

Offline MULETAPER

  • Trade Count: (5)
  • Taperssection Member
  • ***
  • Posts: 837
  • Gender: Male
  • ~Find Love Thru Music and Share It~
    • Global Moderator
Re: best way to send signal from V3>Dr680
« Reply #2 on: December 03, 2017, 12:48:35 PM »
what setting do I need to change on 680 to accept it? mix mon/din mon?
Beyerdynamic MC930's>Neumann KM184s>Tascam DR-680

Offline jbell

  • TDS
  • Trade Count: (133)
  • Needs to get out more...
  • *****
  • Posts: 3888
  • Gender: Male
  • Spreadicated
Re: best way to send signal from V3>Dr680
« Reply #3 on: December 03, 2017, 02:38:11 PM »
It has been a while since I've owned a 680 so I'm not sure.  There is a way to run it digi as channel 7/8 or 5/6.  Maybe someone that owns one will chime in.  Sorry

what setting do I need to change on 680 to accept it? mix mon/din mon?
Schoeps MK4's, MK41's> KCY 250/5 Ig> Naiant PFA(60V)> Sound Devices Mixpre-6

Offline achalsey

  • Trade Count: (28)
  • Needs to get out more...
  • *****
  • Posts: 2106
Re: best way to send signal from V3>Dr680
« Reply #4 on: December 03, 2017, 04:08:38 PM »
If you want 7/8 to be the digital input: In the 'REC' menu set the 'stereo rec.' to DIN

If you want 5/6 to be the digital input: In the 'REC' menu set the 'stereo rec' to 'mix' and in the 'I/O' menu set the 'input select' to 'DIGITAL'

The 680 manual (pdf): https://www.avisoft.com/DR-680.pdf (pages 25 and 28 are what you're looking for.)

I've never used a V3, but I'm lazy so S/PDIF seems like the easiest way to go.  Just need a mono RCA cable.
« Last Edit: December 03, 2017, 04:22:55 PM by achalsey »

Offline Gutbucket

  • record > listen > revise technique
  • Trade Count: (13)
  • Needs to get out more...
  • *****
  • Posts: 11577
  • Gender: Male
Re: best way to send signal from V3>Dr680
« Reply #5 on: December 04, 2017, 11:14:07 AM »
^ Confirmed. 

SPDIF via RCA cable.  Display on the 680 will indicate DIN LOCK when signal is detected from the V3 and will lock to the SPDIF clock signal.  Pushing the ENTER key to dismisses the notice.  Similarly, the display will indicate DIN UNLOCK if the connection is lost, upon which the 680 will revert to it's internal 680 clock, and does so seamlessly without glitching the recording.
volition > vibrations > voltages > numeric values | numeric values > voltages > vibrations > virtual teleportation time-machine experience

Offline MULETAPER

  • Trade Count: (5)
  • Taperssection Member
  • ***
  • Posts: 837
  • Gender: Male
  • ~Find Love Thru Music and Share It~
    • Global Moderator
Re: best way to send signal from V3>Dr680
« Reply #6 on: December 04, 2017, 12:08:29 PM »
thanks, looking forward to putting the V3 in front of the neumanns. 
Beyerdynamic MC930's>Neumann KM184s>Tascam DR-680

 

RSS | Mobile
Page created in 0.108 seconds with 29 queries.
© 2002-2017 Taperssection.com
Powered by SMF
Website Design by Foxtrot Media, Inc., a Baltimore Website Company