Become a Site Supporter and Never see Ads again!

Author Topic: smART DI/O help  (Read 1250 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline alienbobz

  • Trade Count: (3)
  • Taperssection All-Star
  • ****
  • Posts: 1149
  • Gender: Male
smART DI/O help
« on: February 10, 2006, 12:15:55 AM »
Bought this about a month ago and wanted to use it. I also bought a M-Audio Delta Audiophile 24/96 Soundcard. I haven't been able to figure out how to get sound to work. First I figured that I would try s/pdif in, then rca out to mini to speakers/headphones. Tried all three settings for sample rate and got a humming sound. I also tried it with 1/4 in and rca out to mini to speakers, and it didn't work. No buzzing noise this time, just didn't work. Any suggestions? I haven't tried any amps, and I am not sure if I have one to test out (my dad might, but then I need to hook up everything  ::)). Also, what is the best sample rate to leave it at? I am guessing int/ext since the M-Audio is automatically doing it. Let me know.
-Out of the game for a bit, probably forever-

Audio Setup:
Apogee Mini-MP
Zoom H6

Video Setup:
Canon Vixia HF G20
Rode NTG-2
Azden SGM-1X

Misc:
Behringer C-2s, Marshall MXL 1006BPs, Naiant MSH-1s

Offline Nick's Picks

  • Trade Count: (33)
  • Needs to get out more...
  • *****
  • Posts: 10214
  • Gender: Male
  • I thought I heard.......
Re: smART DI/O help
« Reply #1 on: February 10, 2006, 07:08:18 AM »
you cant run headphones off of it.  its not an amp.  you need to run the analog out into some sort of stereo, be it a reciever, integrated amp, or seperate preamp/power amp.
as for sample rate, set it to whatever you are playing back.  44.1 for CDs
« Last Edit: February 10, 2006, 07:10:28 AM by Nick's Picks »

Offline alienbobz

  • Trade Count: (3)
  • Taperssection All-Star
  • ****
  • Posts: 1149
  • Gender: Male
Re: smART DI/O help
« Reply #2 on: February 10, 2006, 09:37:10 AM »
Oh ok. I thought I read somewhere on here that someone used it as a headphone amp. Thanks for the help. +T.
-Out of the game for a bit, probably forever-

Audio Setup:
Apogee Mini-MP
Zoom H6

Video Setup:
Canon Vixia HF G20
Rode NTG-2
Azden SGM-1X

Misc:
Behringer C-2s, Marshall MXL 1006BPs, Naiant MSH-1s

Offline Brian Skalinder

  • Complaint Dept.
  • Trade Count: (28)
  • Needs to get out more...
  • *****
  • Posts: 18886
  • Gender: Male
Re: smART DI/O help
« Reply #3 on: February 10, 2006, 10:07:37 AM »
Oh ok. I thought I read somewhere on here that someone used it as a headphone amp. Thanks for the help. +T.

I ran my headphones directly out of a smART DI/O via 2 x RCA male | stereo mini female adapter.  It wasn't ideal, but it worked.

As for your problem, confirm your soundcard is outputting a digi signal by running it digi-in to a recorder and see if it records properly.  If it works, at least that'll help narrow down the problem.
Milab VM-44 Links > Fostex FR-2LE or
Naiant IPA (tinybox format) >
Roland R-05

Offline alienbobz

  • Trade Count: (3)
  • Taperssection All-Star
  • ****
  • Posts: 1149
  • Gender: Male
Re: smART DI/O help
« Reply #4 on: February 10, 2006, 07:26:49 PM »
I might have to try that record thing over the weekend. Thanks Brian.
-Out of the game for a bit, probably forever-

Audio Setup:
Apogee Mini-MP
Zoom H6

Video Setup:
Canon Vixia HF G20
Rode NTG-2
Azden SGM-1X

Misc:
Behringer C-2s, Marshall MXL 1006BPs, Naiant MSH-1s

Offline alienbobz

  • Trade Count: (3)
  • Taperssection All-Star
  • ****
  • Posts: 1149
  • Gender: Male
Re: smART DI/O help
« Reply #5 on: February 10, 2006, 07:54:12 PM »
Ok I just tried it. I get no signal at all. Wonder if it is the 7 pin connector with all of the midi/s/pdif in/outs. Can't be the whole sound card because I use the rca outs to my Dell spearkers and I am having no problem. Might have to contact M-Audio. Thanks again Brian.
-Out of the game for a bit, probably forever-

Audio Setup:
Apogee Mini-MP
Zoom H6

Video Setup:
Canon Vixia HF G20
Rode NTG-2
Azden SGM-1X

Misc:
Behringer C-2s, Marshall MXL 1006BPs, Naiant MSH-1s

Offline alienbobz

  • Trade Count: (3)
  • Taperssection All-Star
  • ****
  • Posts: 1149
  • Gender: Male
Re: smART DI/O help
« Reply #6 on: February 10, 2006, 09:12:38 PM »
Ok spent a good hour with tech support for M-Audio. Finally figured it. Figured out that you are not supposed to have any off the lights on for the smART and also supposed to have the output for all devices to be s/pdif out. Thanks again Brian. +T
-Out of the game for a bit, probably forever-

Audio Setup:
Apogee Mini-MP
Zoom H6

Video Setup:
Canon Vixia HF G20
Rode NTG-2
Azden SGM-1X

Misc:
Behringer C-2s, Marshall MXL 1006BPs, Naiant MSH-1s

Offline alienbobz

  • Trade Count: (3)
  • Taperssection All-Star
  • ****
  • Posts: 1149
  • Gender: Male
Re: smART DI/O help (24/96 help)
« Reply #7 on: April 06, 2006, 09:03:59 PM »
Just sold my unit and wanted to help macdaddy with the problem that I occured. It doesn't output 24/96. For me, it worked for a few seconds then craped out. Any ideas on how to make it work?
-Out of the game for a bit, probably forever-

Audio Setup:
Apogee Mini-MP
Zoom H6

Video Setup:
Canon Vixia HF G20
Rode NTG-2
Azden SGM-1X

Misc:
Behringer C-2s, Marshall MXL 1006BPs, Naiant MSH-1s

 

RSS | Mobile
Page created in 0.082 seconds with 49 queries.
© 2002-2019 Taperssection.com
Powered by SMF