Become a Site Supporter and Never see Ads again!

Author Topic: tascam hd-p2 and cf cards  (Read 3331 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline panther65

  • Trade Count: (0)
  • Taperssection Regular
  • **
  • Posts: 177
tascam hd-p2 and cf cards
« on: September 24, 2006, 10:54:41 PM »
Forgive me if this has been discussed before, but I couldn't find anything with a search. Which 8 gig CF cards have people using the Tascam HD-P2 had the best luck with? Also, 4gig?
Schoeps MK4>KCY250/5I>Schoeps VMS 5 U>Tascam HD-P2

Offline spyder9

  • Trade Count: (70)
  • Needs to get out more...
  • *****
  • Posts: 12626
  • Gender: Male
  • "Are you Zman?"
    • My Archived shows
Re: tascam hd-p2 and cf cards
« Reply #1 on: September 25, 2006, 01:34:27 AM »
For 8GB: Transcend and PQI.  For 4GB: Kingston

Here's the Team Tascam HD-P2 thread, stop down and will help you with any other questions you have.

http://taperssection.com/index.php?topic=58807.0

Offline JasonSobel

  • Trade Count: (8)
  • Needs to get out more...
  • *****
  • Posts: 3329
  • Gender: Male
    • My show list
Re: tascam hd-p2 and cf cards
« Reply #2 on: September 25, 2006, 06:11:29 AM »
For 8GB: Transcend and PQI.  For 4GB: Kingston

some folks have also been using the Sandisk Ultra II series.  both 4 GB and 8 GB varieties, with zero problems

Offline KenH

  • Trade Count: (4)
  • Taperssection Member
  • ***
  • Posts: 728
  • Gender: Male
Re: tascam hd-p2 and cf cards
« Reply #3 on: September 25, 2006, 09:52:43 AM »
SANdisk 4gb card, regular edition, never had a problem.
According to Oade, regular speed is fine for recording. The speed difference is for when you transfer.

/Ken
retired

Offline dallman

  • Trade Count: (30)
  • Taperssection All-Star
  • ****
  • Posts: 1671
  • Gender: Male
    • Clifford Morse
Re: tascam hd-p2 and cf cards
« Reply #4 on: September 25, 2006, 12:12:12 PM »
I have a Trancend 4gb that works great in the unit. ;D

Maybe the better question is who has come across CF cards that do NOT work in the deck...
Support Live Music: Tape A Show Today!
Deck>possibly something here> Mics

Offline OOK

  • Trade Count: (17)
  • Needs to get out more...
  • *****
  • Posts: 2725
  • Gender: Male
  • formerly OtherOneK
Re: tascam hd-p2 and cf cards
« Reply #5 on: September 25, 2006, 03:05:15 PM »
For 8GB: Transcend and PQI.  For 4GB: Kingston

some folks have also been using the Sandisk Ultra II series.  both 4 GB and 8 GB varieties, with zero problems


I use the 8gig without any issues.....
DPA/HEB 4060's > R09HR
MBHO648/KA100Lk/KA200/KA300/KA500 > SD702

Offline todd e

  • Site Supporter
  • Trade Count: (3)
  • Needs to get out more...
  • *
  • Posts: 3469
  • Gender: Male
  • ***Team Schoeps***
Re: tascam hd-p2 and cf cards
« Reply #6 on: September 25, 2006, 03:18:32 PM »
I used the 8gb PQI and it works wonders. 

As my mother says:
Remember the 5 P's: Prior Planning Prevents Poor Performance

Offline macdaddy

  • Trade Count: (10)
  • Needs to get out more...
  • *****
  • Posts: 7662
Re: tascam hd-p2 and cf cards
« Reply #7 on: September 25, 2006, 07:03:31 PM »
I used the 8gb PQI and it works wonders. 

As my mother says:
Remember the 5 P's: Prior Planning Prevents Poor Performance

qfmothaf*ckint
-macdaddy ++

akg c422 > s42 > lunatec v2 > ad2k+ > roland r-44

Offline bluewingolive

  • Site Supporter
  • Trade Count: (2)
  • Taperssection All-Star
  • *
  • Posts: 1564
  • Sample & Hold
Re: tascam hd-p2 and cf cards
« Reply #8 on: September 25, 2006, 09:18:11 PM »
4 gig PQI, here. No issues.  Just can't do 192 per the speed check.

Offline JasonSobel

  • Trade Count: (8)
  • Needs to get out more...
  • *****
  • Posts: 3329
  • Gender: Male
    • My show list
Re: tascam hd-p2 and cf cards
« Reply #9 on: September 25, 2006, 10:12:24 PM »
4 gig PQI, here. No issues.  Just can't do 192 per the speed check.

same here with my 8GB PQI card.  but flawless for many shows at 24/96  :)

Offline rodeen

  • Trade Count: (33)
  • Taperssection All-Star
  • ****
  • Posts: 1431
  • Gender: Male
  • Harmonica Man!
Re: tascam hd-p2 and cf cards
« Reply #10 on: September 26, 2006, 09:53:07 AM »
I've used a Hitachi 4GB microdrive without any problems @ 24/48.  Also FWIW Kingston 2GB CF works great too.
"It's never too late to have a happy childhood!"
[LMA]: http://archive.org/search.php?query=taper%3A%22odeen%22&sort=-date

Offline Myco

  • Trade Count: (11)
  • Needs to get out more...
  • *****
  • Posts: 7569
  • Gender: Male
Re: tascam hd-p2 and cf cards
« Reply #11 on: December 11, 2006, 04:56:30 PM »
I use a 4Gb SanDisk Ultra II. Prolly gonna get a 8Gb as well due to problems with my Transcend 8 Gb CF card.

I just had to return a Transcend 8Gb due to speed failure, but so far I'm one of only two people who have reported problems with this card.
Microtech Gefell M200: M20/M21/M27 caps> Bumblebee MiAGi-II/Darktrain silver cable's/"Chuck" Belden cables> Aerco MP-2 or Busman modded DR-680 pre-amps> Darktrain cables & interconnects> Tascam DR-680 (Busman mod)
AT853's(card's/hyper's)>AT8533x>Aerco MP-2>Sony M10

Offline Myco

  • Trade Count: (11)
  • Needs to get out more...
  • *****
  • Posts: 7569
  • Gender: Male
Re: tascam hd-p2 and cf cards
« Reply #12 on: December 13, 2006, 08:45:34 AM »
I just received a new Transcend 8Gb 120x cf card and tested it out at all sampling rates and bit depths and it came through with flying colors so I must have just gotten a bad card the first time. They appear to be worth the cash savings if you choose to try it out.  ;D

side note: I tried recording a 24/192kHz sample and I was blown away at how realistic it sounded. Listening back to it i had to remove my headphones because I thought i had left my stereo on.  :o
Microtech Gefell M200: M20/M21/M27 caps> Bumblebee MiAGi-II/Darktrain silver cable's/"Chuck" Belden cables> Aerco MP-2 or Busman modded DR-680 pre-amps> Darktrain cables & interconnects> Tascam DR-680 (Busman mod)
AT853's(card's/hyper's)>AT8533x>Aerco MP-2>Sony M10

Offline macdaddy

  • Trade Count: (10)
  • Needs to get out more...
  • *****
  • Posts: 7662
Re: tascam hd-p2 and cf cards
« Reply #13 on: December 13, 2006, 08:47:24 AM »
good to know...

i wonder if tj got a bad card, too..?
-macdaddy ++

akg c422 > s42 > lunatec v2 > ad2k+ > roland r-44

 

RSS | Mobile
Page created in 0.241 seconds with 42 queries.
© 2002-2019 Taperssection.com
Powered by SMF