Become a Site Supporter and Never see Ads again!

Author Topic: H120 Recording disappeard, recovered, but flat waveform - help!  (Read 833 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Diamond_D

  • Trade Count: (0)
  • Taperssection Member
  • ***
  • Posts: 281
  • Gender: Male
  • Who's not honoring me now?
I recorded 2 sets at a show this week. I am positive that my iRiver h120 was recording for each set (optical-in), I saw the timer going, and saw the red buffer light going on ever few minutes. I pressed stop after the first set, and then turned the unit off. I turned it back on for the 2nd set, and repeated the same procedure.

When I got home, there was only 1 file in my recordings directory. It is the full 2nd set, and sounds normal. I was shocked! Especially since the 1st band was the reason I was at the show.

So I downloaded PhotoRec which I saw recommended here. I ran it on the full h120 disk, and it found a wav file of the appropriate size! 595 MB and 50 minutes. However, when I opened it in my audio software, there's about 3 minutes of audio, and the rest of the file is just a flat line, no sound. Is it possible that during my recording of the second set, I lost the ability to recover the 1st set?

I'm assuming since the file is so large, the audio must be in there somewhere... what can I do?? Any suggestions? Thank you!

PS - This is the 2nd time something like this has happened. Last time the file was intact when I recovered it. Does this sound like an HD problem that an upgrade to Compact Flash could help fix?
« Last Edit: March 28, 2009, 09:04:15 AM by Diamond_D »
SP-C4's > Canare Star Quads > UA5 (bm2p+) > H120

"Drums, Guitars, and Death. They finally got it right."
        Beavis & Butthead

Offline Diamond_D

  • Trade Count: (0)
  • Taperssection Member
  • ***
  • Posts: 281
  • Gender: Male
  • Who's not honoring me now?
Re: H120 Recording disappeard, recovered, but flat waveform - help!
« Reply #1 on: March 29, 2009, 03:52:28 PM »
Update - after doing some more reading on here, I did a CheckDisk on the H120, with error correction checked. Then I redid the PhotoRec recovery program, and got a lot more files.

I can now listen to shows I recording years ago, despite having made dozens of recordings since I deleted them. I even found files that were never even mine (leading me to believe that I got a refurbished unit, how about that for an unexpected result)

But now I no longer recover that 595MB file that I suspect is the set from this past week.

I tried running the "Homegrown WAV Utility" on the original file I recovered (the one with 2 minutes of audio, then flatline) and it recognized the header, 0 offset, and I went through the steps, and that didn't change anything.

So I'm still stuck with the file with no waveform for all but the first 2 minutes. I was monitoring the sound through the H120 so I know for sure that the optical in feed was working properly. Any feedback? Thanks
SP-C4's > Canare Star Quads > UA5 (bm2p+) > H120

"Drums, Guitars, and Death. They finally got it right."
        Beavis & Butthead

 

RSS | Mobile
Page created in 0.054 seconds with 43 queries.
© 2002-2019 Taperssection.com
Powered by SMF