Become a Site Supporter and Never see Ads again!

Author Topic: powering the v3 question  (Read 7321 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline augwest71

  • Trade Count: (3)
  • Taperssection Regular
  • **
  • Posts: 183
  • Gender: Male
  • mbho603a>V3>722
powering the v3 question
« on: March 15, 2010, 11:21:00 AM »
is there a way to power the v3 with the same dvd battery that you use for the sound device 722?

i hope so, my bag's weight will go down!!

peace
and thanks
david
Do you have a tapers ticket sir????

Offline tgakidis

  • Trade Count: (536)
  • Needs to get out more...
  • *****
  • Posts: 5649
  • Gender: Male
    • My Recordings on the Archive:
Re: powering the v3 question
« Reply #1 on: March 15, 2010, 11:36:31 AM »
The V3 comes in 6v & 12v models.  The 6v models work fine with the 9v DVD batteries.  It's easy to siwtch from a 12v tp 6v, just call Grace Designs and they can walk you though it or see this thread...  http://taperssection.com/index.php/topic,76479.msg1019259.html#msg1019259
GAKables: Custom XLR, Digi & Batt Cables http://taperssection.com/index.php?topic=133186.0

Mics: Telefunken RFT AR-51 / Telefunken ELA M 260 (tk60,tk61,tk62) / Telefunken M60 / AKG c426b / AKG c414-xls / AKG c460b (ck61,ck62,ck63,ck69,a60,ck1,ck22,ck3,ck8,Blue B6) / nBob AKG Actives>PFA/ nBob AKG Actives>nBox Platinum / Naiant AKG Actives>PFA / AT853 w/ 4.7k Mod (Card,Omni,Sub)
Pre-Amps: Sonosax SX-M2 / Lunatec V3
Recs: Sound Devices MixPre-10T / Sound Devices MixPre-6 / Sound Devices MixPre-3 / Zoom F8 / Sony PCM-M10 / Roland R-07

My Recordings: https://archive.org/search.php?query=taper%3A%28Gakidis%29&sort=-date

Offline rastasean

  • in paradise
  • Trade Count: (23)
  • Needs to get out more...
  • *****
  • Posts: 3673
  • Gender: Male
Re: powering the v3 question
« Reply #2 on: March 15, 2010, 12:41:48 PM »
If you've got the 6v model, buy Ted's cable.

http://taperssection.com/index.php?topic=133186.0
Advice is a form of nostalgia, dispensing it is a way of fishing the past from the disposal, wiping it off, painting over the ugly parts and recycling it for more than it’s worth.

Offline coloartist

  • Trade Count: (13)
  • Needs to get out more...
  • *****
  • Posts: 2048
  • MGoldey -"you can shove those mics up your ass
Re: powering the v3 question
« Reply #3 on: March 15, 2010, 04:10:48 PM »
I think his question is, "Can he power the V3 and 722 off the same battery".

I don't know the answer, but I like my 744 to run off the attached battery. No connections to come loose.

I also use 2 DVD batteries per V3. I don't like being short on power.
mk4>Kwon/din a/din>kc5>cmc6>kindkables XLR>788T
mk22>Kwon/NOS>kc5>cmc6>kindkablesXLR>788t
ccm41> (lemo)>788t                                                         
Canon XH-A1 Sony AX100                       
Samsung Backlit LED 55">Pioneer Elite SC-27>Snell Acoustics E.5  Series

Offline augwest71

  • Trade Count: (3)
  • Taperssection Regular
  • **
  • Posts: 183
  • Gender: Male
  • mbho603a>V3>722
Re: powering the v3 question
« Reply #4 on: March 15, 2010, 05:08:03 PM »
 i did not mean for 1 battery to run both at the same time. i just meant for the same type of battery to be able to run both.

i believe the answer is yes from the posts.  thanks for all the help...
Do you have a tapers ticket sir????

Offline augwest71

  • Trade Count: (3)
  • Taperssection Regular
  • **
  • Posts: 183
  • Gender: Male
  • mbho603a>V3>722
Re: powering the v3 question
« Reply #5 on: March 15, 2010, 07:41:27 PM »
I think his question is, "Can he power the V3 and 722 off the same battery".

I don't know the answer, but I like my 744 to run off the attached battery. No connections to come loose.

I also use 2 DVD batteries per V3. I don't like being short on power.

how long does the two power it for?  and do you have the larger batteries or the smaller ones??
Do you have a tapers ticket sir????

Offline jsfrank

  • Trade Count: (0)
  • Taperssection Member
  • ***
  • Posts: 838
  • Gender: Male
Re: powering the v3 question
« Reply #6 on: March 15, 2010, 10:17:18 PM »
Okay, I am finally getting serious about going lithium. I just bumped the V2 thread but I guess I should also post this here. Is this the Walmart battery?

http://www.walmart.com/ip/Ultralast-Lithium-Ion-Universal-Portable-DVD-Player-Replacement-Battery/9863775
AKG 481,2 or 3 > V3 > Marantz PMD661 (16/44.1)

Offline rastasean

  • in paradise
  • Trade Count: (23)
  • Needs to get out more...
  • *****
  • Posts: 3673
  • Gender: Male
Re: powering the v3 question
« Reply #7 on: March 16, 2010, 02:09:48 AM »
Okay, I am finally getting serious about going lithium. I just bumped the V2 thread but I guess I should also post this here. Is this the Walmart battery?

http://www.walmart.com/ip/Ultralast-Lithium-Ion-Universal-Portable-DVD-Player-Replacement-Battery/9863775

thats's one hell of an expensive battery.

check this out
http://cgi.ebay.com/UltraLast-Lithium-Ion-Universal-Portable-Battery_W0QQitemZ270546067858QQcmdZViewItemQQptZLH_DefaultDomain_0?hash=item3efdcd6192

search ebay because i got 2 9volt dvd batteries for about $13/each back in june.
Advice is a form of nostalgia, dispensing it is a way of fishing the past from the disposal, wiping it off, painting over the ugly parts and recycling it for more than it’s worth.

Offline augwest71

  • Trade Count: (3)
  • Taperssection Regular
  • **
  • Posts: 183
  • Gender: Male
  • mbho603a>V3>722
Re: powering the v3 question
« Reply #8 on: March 16, 2010, 11:53:39 AM »
Okay, I am finally getting serious about going lithium. I just bumped the V2 thread but I guess I should also post this here. Is this the Walmart battery?

http://www.walmart.com/ip/Ultralast-Lithium-Ion-Universal-Portable-DVD-Player-Replacement-Battery/9863775

thats's one hell of an expensive battery.

check this out
http://cgi.ebay.com/UltraLast-Lithium-Ion-Universal-Portable-Battery_W0QQitemZ270546067858QQcmdZViewItemQQptZLH_DefaultDomain_0?hash=item3efdcd6192

search ebay because i got 2 9volt dvd batteries for about $13/each back in june.
how long will that battery power a v3??
Do you have a tapers ticket sir????

Offline guysonic

  • Trade Count: (0)
  • Taperssection All-Star
  • ****
  • Posts: 1366
  • WISDOM FOR ALL TIMES
    • Sonic Studios DSM Stereo-Surround Microphone Systems
Re: powering the v3 question
« Reply #9 on: March 16, 2010, 05:20:51 PM »
Okay, I am finally getting serious about going lithium. I just bumped the V2 thread but I guess I should also post this here. Is this the Walmart battery?

http://www.walmart.com/ip/Ultralast-Lithium-Ion-Universal-Portable-DVD-Player-Replacement-Battery/9863775

thats's one hell of an expensive battery.

check this out
http://cgi.ebay.com/UltraLast-Lithium-Ion-Universal-Portable-Battery_W0QQitemZ270546067858QQcmdZViewItemQQptZLH_DefaultDomain_0?hash=item3efdcd6192

search ebay because i got 2 9volt dvd batteries for about $13/each back in june.
how long will that battery power a v3??

Battery run time is determined by:  5.4 amps X 9 Volts = ~48 Watt hours, so divide this by the wattage being consumed by the powered device with all features intended used being turned on and loaded by your mics to know how many hours maximum to expect.

"mics? I no got no mics!  Besides, I no have to show you no stink'n mics!" stxxlth taper's disclaimer

DSM HRTF STEREO-SURROUND RECORDING SYSTEMS WEBSITE: http://www.sonicstudios.com

Offline KenH

  • Trade Count: (3)
  • Taperssection Member
  • ***
  • Posts: 687
  • Gender: Male
Re: powering the v3 question
« Reply #10 on: March 17, 2010, 08:43:39 AM »
The eBay 9-volt dvd batteries will power a V3 for a long time, easily 4 hours.   After 3 hours, it's just down 1 notch on the power meter, for example. 
retired

Offline notsofast

  • Trade Count: (1)
  • Taperssection Member
  • ***
  • Posts: 378
  • Gender: Male
Re: powering the v3 question
« Reply #11 on: March 31, 2010, 03:35:21 PM »
Hello, a bit off track but I just purchased a Tekkeon 3450 to power my V3, initial power up with the new fully charged battery and my "Low Batt" light is flashing, I have read that it could be the voltage is too low?  What is strange to me is that the light flashed but never shuts the unit down, doing some testing now to see how long until it fails.

Has anyone else experienced this? I ask because I have 2 older batteries and found they also demonstrate the same "Low Batt" light flashing when used, which is why I purchased a new battery. My concern is the issue with the V3 or the battery or connection?

I am planning to buy some of Ted's cables but want to make sure I do not have a problem with the V3, which was recently serviced by Grace.

any help is welcomed,

Tim
"Please post the show - I don't think it sucked, which is my normal rule for show postings" Dave Alvin

Offline tgakidis

  • Trade Count: (536)
  • Needs to get out more...
  • *****
  • Posts: 5649
  • Gender: Male
    • My Recordings on the Archive:
Re: powering the v3 question
« Reply #12 on: March 31, 2010, 03:53:31 PM »
From the manual.....

LOW BATT
For the 6 Volt V3, the low battery indicator flashes if the battery voltage drops below 5.75V. For the 12 Volt V3, the low battery indicator flashes if the battery drops below 11.5V.

For 6V operation use a 7.5V, 1.0A power supply. For 12V operation use a 12V, 1.0A power supply.

Did you set the tekkeon at 7.5v or 6v?  6v may only be suppling the 5.75v mark that kicks in the "low Batt" light.  The same thing may be going on with your 6v SLAs.
« Last Edit: April 26, 2010, 04:22:44 AM by tgakidis »
GAKables: Custom XLR, Digi & Batt Cables http://taperssection.com/index.php?topic=133186.0

Mics: Telefunken RFT AR-51 / Telefunken ELA M 260 (tk60,tk61,tk62) / Telefunken M60 / AKG c426b / AKG c414-xls / AKG c460b (ck61,ck62,ck63,ck69,a60,ck1,ck22,ck3,ck8,Blue B6) / nBob AKG Actives>PFA/ nBob AKG Actives>nBox Platinum / Naiant AKG Actives>PFA / AT853 w/ 4.7k Mod (Card,Omni,Sub)
Pre-Amps: Sonosax SX-M2 / Lunatec V3
Recs: Sound Devices MixPre-10T / Sound Devices MixPre-6 / Sound Devices MixPre-3 / Zoom F8 / Sony PCM-M10 / Roland R-07

My Recordings: https://archive.org/search.php?query=taper%3A%28Gakidis%29&sort=-date

Offline notsofast

  • Trade Count: (1)
  • Taperssection Member
  • ***
  • Posts: 378
  • Gender: Male
Re: powering the v3 question
« Reply #13 on: March 31, 2010, 04:13:02 PM »
Thanks for the info, I am running a test to see how long it will actually run, but you confirm my thinking. It (V3)  is new to me still and my learning curve is uphill from a confidence viewpoint on how long it will last with "low batt" flashing.

Model: MP3450: Capacity 50 Wh Output Voltage DC: 5V, 6V, 7.5V, 9V, 12V, 14V, 16V, 19V

I will do some reading to see about setting the voltage, I thought it would be an automatic but could be wrong.

Should I worry about any harm? Love the support here.

Thanks,

Tim
"Please post the show - I don't think it sucked, which is my normal rule for show postings" Dave Alvin

Offline tgakidis

  • Trade Count: (536)
  • Needs to get out more...
  • *****
  • Posts: 5649
  • Gender: Male
    • My Recordings on the Archive:
Re: powering the v3 question
« Reply #14 on: March 31, 2010, 04:18:38 PM »
I do not own a tekkeon so I can't help there.....
GAKables: Custom XLR, Digi & Batt Cables http://taperssection.com/index.php?topic=133186.0

Mics: Telefunken RFT AR-51 / Telefunken ELA M 260 (tk60,tk61,tk62) / Telefunken M60 / AKG c426b / AKG c414-xls / AKG c460b (ck61,ck62,ck63,ck69,a60,ck1,ck22,ck3,ck8,Blue B6) / nBob AKG Actives>PFA/ nBob AKG Actives>nBox Platinum / Naiant AKG Actives>PFA / AT853 w/ 4.7k Mod (Card,Omni,Sub)
Pre-Amps: Sonosax SX-M2 / Lunatec V3
Recs: Sound Devices MixPre-10T / Sound Devices MixPre-6 / Sound Devices MixPre-3 / Zoom F8 / Sony PCM-M10 / Roland R-07

My Recordings: https://archive.org/search.php?query=taper%3A%28Gakidis%29&sort=-date

Offline notsofast

  • Trade Count: (1)
  • Taperssection Member
  • ***
  • Posts: 378
  • Gender: Male
Re: powering the v3 question
« Reply #15 on: March 31, 2010, 04:27:19 PM »
Mystery solved...  I found the way to change the voltage and bumped it to 7.5, no light, just acting the way I would expect.

Thanks Ted,

Tim
"Please post the show - I don't think it sucked, which is my normal rule for show postings" Dave Alvin

Offline SmokinJoe

  • Trade Count: (63)
  • Needs to get out more...
  • *****
  • Posts: 4200
  • Gender: Male
  • "75 and sunny"... life is so much simpler.
    • uploads to archive.org
Re: powering the v3 question
« Reply #16 on: April 25, 2010, 10:47:24 PM »
how long will that battery power a v3??

I ran about 5 hours yesterday and I've done that quite a few times.  I don't know exactly how long it will go before it dies, I've never actually let it die. I usually decide it's time to swap after 4 or 5 hours.

A V3 uses more juice with the A/D engaged than in analog only mode... and I happen to run in analog only a lot.  Also, some mics eat more phantom power than others.  My Earthworks were really hungry, but with AKG 480s or 414's I can get the 5 hours I mentioned above.
Mics: Schoeps MK4 & CMC5's / Gefell M200's & M210's / ADK-TL / DPA4061's
Pres: V3 / ST9100
Decks: Oade Concert Mod R4Pro / R09 / R05
Big Rig: split snake > Focusrite & Presonus Pres > ADAT > Alesis HD-24 > Protools 11
Daughter's rig:  AT4050ST > Busman Hybrid R4
Photo: Nikon D700's, 2.8 Zooms, and Zeiss primes
Playback: Raspberry Pi > Modi2 Uber > Magni2 > HD650

Offline jsfrank

  • Trade Count: (0)
  • Taperssection Member
  • ***
  • Posts: 838
  • Gender: Male
Re: powering the v3 question
« Reply #17 on: May 30, 2010, 04:28:55 PM »
When looking on ebay or anywhere else what should I search for as far as the 9volt battery? I am so clueless. My 3 6V eco-charges are failing. I have to do something.
AKG 481,2 or 3 > V3 > Marantz PMD661 (16/44.1)

Offline jsfrank

  • Trade Count: (0)
  • Taperssection Member
  • ***
  • Posts: 838
  • Gender: Male
Re: powering the v3 question
« Reply #18 on: May 30, 2010, 04:34:04 PM »
Here is the latest from eco-charge:

http://www.eco-charge.com/systems_ec90.html

Has anyone gotten any of theirs in the last few years?
AKG 481,2 or 3 > V3 > Marantz PMD661 (16/44.1)

Offline jsfrank

  • Trade Count: (0)
  • Taperssection Member
  • ***
  • Posts: 838
  • Gender: Male
Re: powering the v3 question
« Reply #19 on: May 30, 2010, 04:43:37 PM »
Grace Design sells this a system with the Tekkeon mp3450:

http://www.gracedesign.com/merch/merch.htm

Anyone use this? I don't mind spending $200-$300 for a reliable system with a couple of batteries.


AKG 481,2 or 3 > V3 > Marantz PMD661 (16/44.1)

Offline jsfrank

  • Trade Count: (0)
  • Taperssection Member
  • ***
  • Posts: 838
  • Gender: Male
Re: powering the v3 question
« Reply #20 on: May 30, 2010, 05:28:08 PM »
I am leaning towards the Tekkeon mp3450:

http://www.tekkeon.com/products-mypowerall.html

I should be able to use the xlr>V3 cable I have been using with the eco-charges.
AKG 481,2 or 3 > V3 > Marantz PMD661 (16/44.1)

Offline dactylus

  • Site Supporter
  • Trade Count: (42)
  • Needs to get out more...
  • *
  • Posts: 4967
  • Gender: Male
  • Saint Paul, MN
Re: powering the v3 question
« Reply #21 on: May 30, 2010, 06:27:18 PM »
I am leaning towards the Tekkeon mp3450:

http://www.tekkeon.com/products-mypowerall.html

I should be able to use the xlr>V3 cable I have been using with the eco-charges.

Ted or Ed should be able to make a cable for you.  The mp3450 end of the cable is NOT XLR.  I am now using Tekkeon MP3450's to power my V3's and my FiveFish TS2 pre's and my PMD661.  Great battery that lasts a long long time.  

You can purchase a mp3450's for $110.00 from Amazon:  http://www.amazon.com/dp/B000S9JWJI?tag=itkid1153-20


And let Ed or Ted hack the Tekkeon cable for you to add a locking V3 connector.  The tekkeon cables can be found here for $8 apiece - then let Ted or Ed hack it for you.  I had Ed hack two for me...

http://www.tekkeon.com/productcart/pc/viewPrd.asp?idcategory=0&idproduct=18


http://www.tekkeon.com/productcart/pc/viewPrd.asp?idcategory=0&idproduct=138
hot licks > microphones > recorder



...ball of confusion, that's what the world is today, hey hey...

Offline jsfrank

  • Trade Count: (0)
  • Taperssection Member
  • ***
  • Posts: 838
  • Gender: Male
Re: powering the v3 question
« Reply #22 on: May 30, 2010, 07:22:13 PM »
I am leaning towards the Tekkeon mp3450:

http://www.tekkeon.com/products-mypowerall.html

I should be able to use the xlr>V3 cable I have been using with the eco-charges.

Ted or Ed should be able to make a cable for you.  The mp3450 end of the cable is NOT XLR.  I am now using Tekkeon MP3450's to power my V3's and my FiveFish TS2 pre's and my PMD661.  Great battery that lasts a long long time.  

You can purchase a mp3450's for $110.00 from Amazon:  http://www.amazon.com/dp/B000S9JWJI?tag=itkid1153-20


And let Ed or Ted hack the Tekkeon cable for you to add a locking V3 connector.  The tekkeon cables can be found here for $8 apiece - then let Ted or Ed hack it for you.  I had Ed hack two for me...

http://www.tekkeon.com/productcart/pc/viewPrd.asp?idcategory=0&idproduct=18


http://www.tekkeon.com/productcart/pc/viewPrd.asp?idcategory=0&idproduct=138


Thanks. Do you have 1 or 2? How do you charge it?
AKG 481,2 or 3 > V3 > Marantz PMD661 (16/44.1)

Offline dactylus

  • Site Supporter
  • Trade Count: (42)
  • Needs to get out more...
  • *
  • Posts: 4967
  • Gender: Male
  • Saint Paul, MN
Re: powering the v3 question
« Reply #23 on: May 31, 2010, 07:48:37 AM »
I am leaning towards the Tekkeon mp3450:

http://www.tekkeon.com/products-mypowerall.html

I should be able to use the xlr>V3 cable I have been using with the eco-charges.

Ted or Ed should be able to make a cable for you.  The mp3450 end of the cable is NOT XLR.  I am now using Tekkeon MP3450's to power my V3's and my FiveFish TS2 pre's and my PMD661.  Great battery that lasts a long long time.  

You can purchase a mp3450's for $110.00 from Amazon:  http://www.amazon.com/dp/B000S9JWJI?tag=itkid1153-20


And let Ed or Ted hack the Tekkeon cable for you to add a locking V3 connector.  The tekkeon cables can be found here for $8 apiece - then let Ted or Ed hack it for you.  I had Ed hack two for me...

http://www.tekkeon.com/productcart/pc/viewPrd.asp?idcategory=0&idproduct=18


http://www.tekkeon.com/productcart/pc/viewPrd.asp?idcategory=0&idproduct=138


Thanks. Do you have 1 or 2? How do you charge it?

The ac-plugin wallwart charger comes with the battery purchase.  I have three of the mp3450  batteries and two V3 hacked cables for my two V3's.


Looks like Robb (Darktrain) is making those cables now too:


Tekkeon DC out plug - Where can I find that plug?

http://taperssection.com/index.php?topic=133232.msg1745641#msg1745641



What are the pin assignments for the Tekkeon to v3?

http://taperssection.com/index.php?topic=133408.msg1747846#msg1747846



Powering a V3>Minime>MT2 with Tekkeon 3450..can it be done? 

http://taperssection.com/index.php?topic=133599.msg1749897#msg1749897



multi-meter and Tekkeon to V3 cable 

http://taperssection.com/index.php?topic=133413.msg1747406#msg1747406


hot licks > microphones > recorder



...ball of confusion, that's what the world is today, hey hey...

Offline it-goes-to-eleven

  • Trade Count: (58)
  • Needs to get out more...
  • *****
  • Posts: 6702
Re: powering the v3 question
« Reply #24 on: May 31, 2010, 12:53:30 PM »
I bought my last two wally batteries on ebay for about $10 each..  I can't imagine spending much more than that.  The cables are trivial to make.  I can't recall if those batteries came with the adaptaplug, but I think they might have.

New product - Get your NEUMANN active mounting bars
Active microphone mounting bars for Schoeps and AKG, and Naiant AKG, ready to ship

Offline jsfrank

  • Trade Count: (0)
  • Taperssection Member
  • ***
  • Posts: 838
  • Gender: Male
Re: powering the v3 question
« Reply #25 on: June 04, 2010, 11:54:15 AM »
I am leaning towards the Tekkeon mp3450:

http://www.tekkeon.com/products-mypowerall.html

I should be able to use the xlr>V3 cable I have been using with the eco-charges.

Ted or Ed should be able to make a cable for you.  The mp3450 end of the cable is NOT XLR.  I am now using Tekkeon MP3450's to power my V3's and my FiveFish TS2 pre's and my PMD661.  Great battery that lasts a long long time.  

You can purchase a mp3450's for $110.00 from Amazon:  http://www.amazon.com/dp/B000S9JWJI?tag=itkid1153-20


And let Ed or Ted hack the Tekkeon cable for you to add a locking V3 connector.  The tekkeon cables can be found here for $8 apiece - then let Ted or Ed hack it for you.  I had Ed hack two for me...

http://www.tekkeon.com/productcart/pc/viewPrd.asp?idcategory=0&idproduct=18


http://www.tekkeon.com/productcart/pc/viewPrd.asp?idcategory=0&idproduct=138


The Tekkeon MP3450 has arrived from Grace Designs with their cable. It's smaller and a little lighter than I expected. Dumb question. Do you set it on 6 or 7.5v?. Also, do you think I can rely on it for 8 hours? Trying to figure out if I'll need a 2nd one for Allgood.
AKG 481,2 or 3 > V3 > Marantz PMD661 (16/44.1)

Offline jsfrank

  • Trade Count: (0)
  • Taperssection Member
  • ***
  • Posts: 838
  • Gender: Male
Re: powering the v3 question
« Reply #26 on: June 04, 2010, 12:06:54 PM »
From the manual.....

LOW BATT
For the 6 Volt V3, the low battery indicator flashes if the battery voltage drops below 5.75V. For the 12 Volt V3, the low battery indicator flashes if the battery drops below 11.5V.

For 6V operation use a 7.5V, 1.0A power supply. For 12V operation use a 12V, 1.0A power supply.

Did you set the tekkeon at 7.5v or 6v?  6v may only be suppling the 5.75v mark that kicks in the "low Batt" light.  The same thing may be going on with your 6v SLAs.

Aha. This answered my question. I may have to tape Phish next week to test it out.
AKG 481,2 or 3 > V3 > Marantz PMD661 (16/44.1)

Offline jsfrank

  • Trade Count: (0)
  • Taperssection Member
  • ***
  • Posts: 838
  • Gender: Male
Re: powering the v3 question
« Reply #27 on: June 04, 2010, 11:54:53 PM »
Okay, I just tested out the Tekkeon and it is amazing. First of all, here was my informal test on the weight:

253.5 - Me on the scale in clothes
255.0 - Me holding the Tekkeon
258.0 - Me holding one of the eco-charges

My scale rounds to the 1/2 pound, but it still gives a rough idea that it weights around a 1/3 of what the eco-charge weighs.

You use the same button to change the voltage while it's on and check how full it is when it's off. The usb out is HUGE for me. I tested it both with the MT2496 and my iPhone. I am now going to tape Phish next Friday to test it out and also test out the firmware update I did on the MT2496. I'll give an update on what % of it is used powering both for a full show.
AKG 481,2 or 3 > V3 > Marantz PMD661 (16/44.1)

Offline dactylus

  • Site Supporter
  • Trade Count: (42)
  • Needs to get out more...
  • *
  • Posts: 4967
  • Gender: Male
  • Saint Paul, MN
Re: powering the v3 question
« Reply #28 on: June 06, 2010, 10:13:48 AM »
Great price on the Tekkeon MP3450:

Tekkeon MP3450's New $75 Free Ship 

http://taperssection.com/index.php?topic=136017.0

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=330440200661


Seller has 6 of them!
hot licks > microphones > recorder



...ball of confusion, that's what the world is today, hey hey...

Offline dactylus

  • Site Supporter
  • Trade Count: (42)
  • Needs to get out more...
  • *
  • Posts: 4967
  • Gender: Male
  • Saint Paul, MN
Re: powering the v3 question
« Reply #29 on: June 06, 2010, 01:42:00 PM »
hot licks > microphones > recorder



...ball of confusion, that's what the world is today, hey hey...

Offline tgakidis

  • Trade Count: (536)
  • Needs to get out more...
  • *****
  • Posts: 5649
  • Gender: Male
    • My Recordings on the Archive:
GAKables: Custom XLR, Digi & Batt Cables http://taperssection.com/index.php?topic=133186.0

Mics: Telefunken RFT AR-51 / Telefunken ELA M 260 (tk60,tk61,tk62) / Telefunken M60 / AKG c426b / AKG c414-xls / AKG c460b (ck61,ck62,ck63,ck69,a60,ck1,ck22,ck3,ck8,Blue B6) / nBob AKG Actives>PFA/ nBob AKG Actives>nBox Platinum / Naiant AKG Actives>PFA / AT853 w/ 4.7k Mod (Card,Omni,Sub)
Pre-Amps: Sonosax SX-M2 / Lunatec V3
Recs: Sound Devices MixPre-10T / Sound Devices MixPre-6 / Sound Devices MixPre-3 / Zoom F8 / Sony PCM-M10 / Roland R-07

My Recordings: https://archive.org/search.php?query=taper%3A%28Gakidis%29&sort=-date

Offline flipp

  • resident curmudgeon
  • Trade Count: (17)
  • Needs to get out more...
  • *****
  • Posts: 4308
Re: powering the v3 question
« Reply #31 on: June 06, 2010, 04:15:01 PM »
All gone.  :(

Offline Clinghoss

  • Trade Count: (5)
  • Taperssection Regular
  • **
  • Posts: 51
Re: powering the v3 question
« Reply #32 on: June 11, 2010, 12:29:53 PM »
Would someone possibly be able to post the dimensions of the Ultralast 9V on here? I'm trying to see if I have the bag real estate for one, and the dimensions posted on the Walmart site are bogus. Much appreciated!

Offline tgakidis

  • Trade Count: (536)
  • Needs to get out more...
  • *****
  • Posts: 5649
  • Gender: Male
    • My Recordings on the Archive:
Re: powering the v3 question
« Reply #33 on: June 11, 2010, 12:55:55 PM »
Would someone possibly be able to post the dimensions of the Ultralast 9V on here? I'm trying to see if I have the bag real estate for one, and the dimensions posted on the Walmart site are bogus. Much appreciated!

roughly 6.5x4x1
GAKables: Custom XLR, Digi & Batt Cables http://taperssection.com/index.php?topic=133186.0

Mics: Telefunken RFT AR-51 / Telefunken ELA M 260 (tk60,tk61,tk62) / Telefunken M60 / AKG c426b / AKG c414-xls / AKG c460b (ck61,ck62,ck63,ck69,a60,ck1,ck22,ck3,ck8,Blue B6) / nBob AKG Actives>PFA/ nBob AKG Actives>nBox Platinum / Naiant AKG Actives>PFA / AT853 w/ 4.7k Mod (Card,Omni,Sub)
Pre-Amps: Sonosax SX-M2 / Lunatec V3
Recs: Sound Devices MixPre-10T / Sound Devices MixPre-6 / Sound Devices MixPre-3 / Zoom F8 / Sony PCM-M10 / Roland R-07

My Recordings: https://archive.org/search.php?query=taper%3A%28Gakidis%29&sort=-date

Offline Clinghoss

  • Trade Count: (5)
  • Taperssection Regular
  • **
  • Posts: 51
Re: powering the v3 question
« Reply #34 on: June 11, 2010, 12:56:49 PM »
Sweet-thanks!

Offline jsfrank

  • Trade Count: (0)
  • Taperssection Member
  • ***
  • Posts: 838
  • Gender: Male
Re: powering the v3 question
« Reply #35 on: June 21, 2010, 10:32:37 PM »
I have my rig set up in the bathroom (so the cats don't mess with it) and am doing extensive tests with the Tekkeon mp3450 and the MT2496 with the latest firmware. Last night I recorded about 5 hours and the power meter was showing 5 lights out of 8. I was running the MT2496 off of the usb too. I figure I should be able to count on at least 7-8 hours per battery. I just got 2 more so I am all ready for Allgood. 
AKG 481,2 or 3 > V3 > Marantz PMD661 (16/44.1)

Offline jsfrank

  • Trade Count: (0)
  • Taperssection Member
  • ***
  • Posts: 838
  • Gender: Male
Re: powering the v3 question
« Reply #36 on: June 27, 2010, 10:25:44 PM »
These Tekkeons are amazing. I now have 3 of them. It will be great to have one in my tent for charging my iPhone at night and powering my laptop. I wonder if Allgood will have wifi.
AKG 481,2 or 3 > V3 > Marantz PMD661 (16/44.1)

 

RSS | Mobile
Page created in 0.409 seconds with 64 queries.
© 2002-2018 Taperssection.com
Powered by SMF