Become a Site Supporter and Never see Ads again!

Author Topic: Need Tascam DR-60D + Sound Device MP-2 help!!!  (Read 1953 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Nonfiction8

  • Trade Count: (0)
  • Taperssection Newbie
  • *
  • Posts: 11
Need Tascam DR-60D + Sound Device MP-2 help!!!
« on: March 31, 2014, 06:35:00 PM »
Just found my OLD MP-2 that I used to use with my DAT set-up....
Recently purchased a Tascam DR-60D and would like to use the MP-2 as the pre-amp......

Technically challenged ..........

Will take any advice to figure out how best to run this set-up.....

Appreciate the help!

Keith

Offline Fried Chicken Boy

  • Trade Count: (8)
  • Needs to get out more...
  • *****
  • Posts: 2948
Re: Need Tascam DR-60D + Sound Device MP-2 help!!!
« Reply #1 on: March 31, 2014, 07:11:11 PM »
IIRC and the inputs/outputs are the same as on the MixPre, it should be as simple as running a 1/8-inch stereo cable from the MP-2's "TAPE OUT" output into the "3-4" input on the DR-60D.  Make sure the DR-60D's plugin power on channels 3-4 is off.

Offline Nonfiction8

  • Trade Count: (0)
  • Taperssection Newbie
  • *
  • Posts: 11
Re: Need Tascam DR-60D + Sound Device MP-2 help!!!
« Reply #2 on: March 31, 2014, 07:35:35 PM »
Thanks for the info.......


What if I was thinking of running Channels 1+2    AND 3+4 any suggestions???
Was gonna plug my XLR's into 1 + 2


Keith

Offline Fried Chicken Boy

  • Trade Count: (8)
  • Needs to get out more...
  • *****
  • Posts: 2948
Re: Need Tascam DR-60D + Sound Device MP-2 help!!!
« Reply #3 on: March 31, 2014, 09:49:35 PM »
The DR-60D is a 4-channel recorder so there shouldn't be any issue at all doing that.  In the menu just set the deck so that all four channels are active.  1 and 2 have their own gain pots to adjust them individually, and 3&4 are treated as a stereo pair so there is a single pot to adjust their levels together.  It's all in the manual.  If need be, you can adjust 3&4 separately on the MP-2.

Offline willndmb

  • Trade Count: (17)
  • Needs to get out more...
  • *****
  • Posts: 6668
  • Gender: Male
Re: Need Tascam DR-60D + Sound Device MP-2 help!!!
« Reply #4 on: March 31, 2014, 11:19:21 PM »
Thanks for the info.......


What if I was thinking of running Channels 1+2    AND 3+4 any suggestions???
Was gonna plug my XLR's into 1 + 2


Keith
why?
Unless you want to run a comp and see if the outs/ins have any different sound I don't see what the point would be
I would also use the mp2 to adjust gain if need be
Mics - AKG ck61/ck63 (c480b & Naiant actives), SP-BMC-2
XLR Cables - Silver Path w/Darktrain stubbies
Interconnect Cables - Dogstar (XLR), Darktrain (RCA > 1/8) (1/8 > 1/8), and Kind Kables (1/8f > 1/4)
Preamps - Naiant Littlebox & Tinybox
Recorders - PCM-M10 & DR-60D

Marshall7

  • Guest
  • Trade Count: (0)
Re: Need Tascam DR-60D + Sound Device MP-2 help!!!
« Reply #5 on: April 01, 2014, 12:46:38 AM »
why?

Maybe he wants to do a 4-channel recording

Offline willndmb

  • Trade Count: (17)
  • Needs to get out more...
  • *****
  • Posts: 6668
  • Gender: Male
Re: Need Tascam DR-60D + Sound Device MP-2 help!!!
« Reply #6 on: April 01, 2014, 08:57:08 AM »
why?

Maybe he wants to do a 4-channel recording
well of course BUT isn't the mp2 a 2 channel pre?
You would be recording the same thing on all 4 channels unless he has other gear not asked about in the original post
That's why I am asking. There is no benefit or reason to go go xlr and 1/8 unless there is other gear involved
Mics - AKG ck61/ck63 (c480b & Naiant actives), SP-BMC-2
XLR Cables - Silver Path w/Darktrain stubbies
Interconnect Cables - Dogstar (XLR), Darktrain (RCA > 1/8) (1/8 > 1/8), and Kind Kables (1/8f > 1/4)
Preamps - Naiant Littlebox & Tinybox
Recorders - PCM-M10 & DR-60D

Offline Nonfiction8

  • Trade Count: (0)
  • Taperssection Newbie
  • *
  • Posts: 11
Re: Need Tascam DR-60D + Sound Device MP-2 help!!!
« Reply #7 on: April 01, 2014, 06:10:42 PM »
Thanks guys for the support and help!
I wanted to run my AKG's CK 93's + my MBHO's 603A's KA 500!!!
But thanks for reminding me... the MP-2 being only 2 channels....

May still run both just only 1 through the MP-2...

Thanks Everyone...

Driving 4 hrs to Tape Tedeschi Trucks Band and the London Souls tomorrow, and I want to use my MP-2......so
The posts are greatly appreciated!

Marshall7

  • Guest
  • Trade Count: (0)
Re: Need Tascam DR-60D + Sound Device MP-2 help!!!
« Reply #8 on: April 01, 2014, 07:34:30 PM »
Thanks guys for the support and help!
I wanted to run my AKG's CK 93's + my MBHO's 603A's KA 500!!!
But thanks for reminding me... the MP-2 being only 2 channels....

May still run both just only 1 through the MP-2...

Thanks Everyone...

Driving 4 hrs to Tape Tedeschi Trucks Band and the London Souls tomorrow, and I want to use my MP-2......so
The posts are greatly appreciated!

That's what I figured you were planning, Keith.  Have fun at the show.  I'll be looking forward to you sending me the files. :)

Dennis

Offline johnmuge

  • Trade Count: (12)
  • Taperssection Member
  • ***
  • Posts: 518
  • Gender: Male
Re: Need Tascam DR-60D + Sound Device MP-2 help!!!
« Reply #9 on: April 02, 2014, 01:50:23 PM »
I'm no help for today but I got you a ticket for Poor Man's Whiskey on Saturday and we'll figure it out.
> AKG c480b(ck61,ck63) Naiant Couplings-PFA / Beyer MC930 / Milab VM-44 link / Nevaton MCE400
 > Littlebox w/output xformers / Tinybox w/ dual output                                                                                                                                                              > Tascam DR-680, DR70d / Sony M-10 / Oade ACM Marantz PMD660

 

RSS | Mobile
Page created in 0.154 seconds with 37 queries.
© 2002-2018 Taperssection.com
Powered by SMF