Become a Site Supporter and Never see Ads again!

Author Topic: Sound Devices MixPre-3 and 6, Part 5  (Read 36445 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Gordon

  • Trade Count: (20)
  • Needs to get out more...
  • *****
  • Posts: 10742
  • Gender: Male
    • my list
Re: Sound Devices MixPre-3 and 6, Part 5
« Reply #480 on: February 17, 2019, 08:48:18 PM »
Has anyone had problems with the auto file split? My recording from last night is not gapless. v3.02

Ran 4 nights in a row and zero issues.  are you just pasting the file to the end of the other one in your editing software?
« Last Edit: February 17, 2019, 08:49:51 PM by Gordon »
Neumann ak40 > Nick mod lc3 > Naiant PFA or km140 > Sound Devices MixPre-6

https://archive.org/details/fav-gordonlw

Offline beegar

  • Trade Count: (2)
  • Taperssection Regular
  • **
  • Posts: 224
Re: Sound Devices MixPre-3 and 6, Part 5
« Reply #481 on: February 17, 2019, 09:33:56 PM »
Has anyone had problems with the auto file split? My recording from last night is not gapless. v3.02

Ran 4 nights in a row and zero issues.  are you just pasting the file to the end of the other one in your editing software?

I'm using foobar2k to combine them, where I've had no issues in the past. Even when playing the files individually, the gap is still there.
Mics: MBHO ka300/500; AKG 460 ck61; Sennheiser e614 & MKE2; AT853 (omni, cardioid, mini shotgun)
Pre: CA9100
Decks: MixPre 6; M10

Offline Gordon

  • Trade Count: (20)
  • Needs to get out more...
  • *****
  • Posts: 10742
  • Gender: Male
    • my list
Re: Sound Devices MixPre-3 and 6, Part 5
« Reply #482 on: February 18, 2019, 08:10:26 AM »
Has anyone had problems with the auto file split? My recording from last night is not gapless. v3.02

Ran 4 nights in a row and zero issues.  are you just pasting the file to the end of the other one in your editing software?

I'm using foobar2k to combine them, where I've had no issues in the past. Even when playing the files individually, the gap is still there.

Never used foobar for that but just did and it worked as expected.  Are you combing the poly wav's?  or just 2 channel?  I use waveagent to split and combine the poly to 2 channel files (if recording more than 2 channels).  Then in wavelab I open both files and simply copy and paste the second one to the end of the first one.

But again I just used the merge/convert in foobar and played them individually and there is no gap.  Are you perhaps using pre roll?  Wonder if that has something to do with it.
Neumann ak40 > Nick mod lc3 > Naiant PFA or km140 > Sound Devices MixPre-6

https://archive.org/details/fav-gordonlw

Offline beegar

  • Trade Count: (2)
  • Taperssection Regular
  • **
  • Posts: 224
Re: Sound Devices MixPre-3 and 6, Part 5
« Reply #483 on: February 18, 2019, 12:08:13 PM »
Has anyone had problems with the auto file split? My recording from last night is not gapless. v3.02

Ran 4 nights in a row and zero issues.  are you just pasting the file to the end of the other one in your editing software?

I'm using foobar2k to combine them, where I've had no issues in the past. Even when playing the files individually, the gap is still there.

Never used foobar for that but just did and it worked as expected.  Are you combing the poly wav's?  or just 2 channel?  I use waveagent to split and combine the poly to 2 channel files (if recording more than 2 channels).  Then in wavelab I open both files and simply copy and paste the second one to the end of the first one.

But again I just used the merge/convert in foobar and played them individually and there is no gap.  Are you perhaps using pre roll?  Wonder if that has something to do with it.

I do have the pre-roll turned on and I believe that this is the second outing with the new firmware - I recorded with 2 channels last time so i didn't hit the split point on the first outing. I exported channels 1 & 2 from the polywave 4 channel file using wave agent, but the split problem is on the raw wav files as well. I'll probably revert back to the last firmware and see if that corrects the problem.
Mics: MBHO ka300/500; AKG 460 ck61; Sennheiser e614 & MKE2; AT853 (omni, cardioid, mini shotgun)
Pre: CA9100
Decks: MixPre 6; M10

Offline Gordon

  • Trade Count: (20)
  • Needs to get out more...
  • *****
  • Posts: 10742
  • Gender: Male
    • my list
Re: Sound Devices MixPre-3 and 6, Part 5
« Reply #484 on: February 18, 2019, 12:24:40 PM »
I'd try a test without pre roll.  There are issues reported with it so I wouldn't trust it anyway.
Neumann ak40 > Nick mod lc3 > Naiant PFA or km140 > Sound Devices MixPre-6

https://archive.org/details/fav-gordonlw

Online morst

  • Archivist: Camper Van Beethoven & Cracker
  • Trade Count: (2)
  • Needs to get out more...
  • *****
  • Posts: 3056
  • ISO ALL archival Cracker / CVB / Monks Of Doom etc
    • Soundscape Preservation Society
Re: Sound Devices MixPre-3 and 6, Part 5
« Reply #485 on: February 18, 2019, 01:57:21 PM »
I'll probably revert back to the last firmware and see if that corrects the problem.
make sure to select the last STABLE one.
2.21?
https://www.sounddevices.com/?id=1202:mixpres-firmware
Teams: Neumann, Bay Area Tapers, Multitrack, Pioneertown Tapers, Mac Geeks, Cassette Masters, Poster Collectors, Alumni of teams St Louis, Upper Midwest & Milwaukee / Southern Wisco

Offline Gordon

  • Trade Count: (20)
  • Needs to get out more...
  • *****
  • Posts: 10742
  • Gender: Male
    • my list
Re: Sound Devices MixPre-3 and 6, Part 5
« Reply #486 on: February 18, 2019, 09:48:34 PM »
I'll probably revert back to the last firmware and see if that corrects the problem.
make sure to select the last STABLE one.
2.21?
https://www.sounddevices.com/?id=1202:mixpres-firmware
Which doesn't have pre roll so start with turning it off to troubleshoot before rolling back firmware.  As I said there are other issues with pre roll (slow media error) so I wouldn't use it anyway. I've done five shows and three of them had sets over 2gb so they split and zero issues.
Neumann ak40 > Nick mod lc3 > Naiant PFA or km140 > Sound Devices MixPre-6

https://archive.org/details/fav-gordonlw

Offline spyder9

  • Trade Count: (68)
  • Needs to get out more...
  • *****
  • Posts: 12570
  • Gender: Male
  • "Are you Zman?"
    • My Archived shows
Re: Sound Devices MixPre-3 and 6, Part 5
« Reply #487 on: February 18, 2019, 09:55:13 PM »
I use 3.02 but haven't used the pre-roll.  All my splits have been perfect so far.

Offline beegar

  • Trade Count: (2)
  • Taperssection Regular
  • **
  • Posts: 224
Re: Sound Devices MixPre-3 and 6, Part 5
« Reply #488 on: February 18, 2019, 09:56:04 PM »
I'm testing it (preroll off) now and will update after the split.

Update: file split perfectly with preroll turned off. Thanks for the suggestion, Gordon.
« Last Edit: February 19, 2019, 12:24:40 AM by beegar »
Mics: MBHO ka300/500; AKG 460 ck61; Sennheiser e614 & MKE2; AT853 (omni, cardioid, mini shotgun)
Pre: CA9100
Decks: MixPre 6; M10

Offline Gordon

  • Trade Count: (20)
  • Needs to get out more...
  • *****
  • Posts: 10742
  • Gender: Male
    • my list
Re: Sound Devices MixPre-3 and 6, Part 5
« Reply #489 on: February 19, 2019, 07:12:40 AM »
I'd report your issue to sound devices so they are aware.
Neumann ak40 > Nick mod lc3 > Naiant PFA or km140 > Sound Devices MixPre-6

https://archive.org/details/fav-gordonlw

 

RSS | Mobile
Page created in 0.175 seconds with 38 queries.
© 2002-2019 Taperssection.com
Powered by SMF