Become a Site Supporter and Never see Ads again!

Author Topic: New SONY PCM-A10  (Read 38798 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline adrianf74

  • Trade Count: (10)
  • Taperssection Member
  • ***
  • Posts: 452
  • Gender: Male
Re: New SONY PCM-A10
« Reply #375 on: August 03, 2019, 09:48:14 AM »
Joining the team in about a week when my deck arrives.
Mics: AKG ck63-ULS > nBob Actives, Line Audio CM3 | Decks: [A10 or R-07 TBD], Zoom F4 |Power: Baby nBox, Talentcell 12V 6000mAh Rechargeable Battery

Offline swordfish

  • Trade Count: (3)
  • Taperssection Member
  • ***
  • Posts: 333
Re: New SONY PCM-A10
« Reply #376 on: August 03, 2019, 03:34:28 PM »
Joining the team in about a week when my deck arrives.
I love mine....

Offline adrianf74

  • Trade Count: (10)
  • Taperssection Member
  • ***
  • Posts: 452
  • Gender: Male
Re: New SONY PCM-A10
« Reply #377 on: August 03, 2019, 04:33:51 PM »
Joining the team in about a week when my deck arrives.
I love mine....

Glad to hear. Taking a small chance on picking one up that was a demo for a review on eBay. Mint but saved $40 off the best price out there so it was a no brainer. Looking forward to running it with a Baby nBox and my CK63 actives. Looking forward to the app.
Mics: AKG ck63-ULS > nBob Actives, Line Audio CM3 | Decks: [A10 or R-07 TBD], Zoom F4 |Power: Baby nBox, Talentcell 12V 6000mAh Rechargeable Battery

Online DavidPuddy

  • Trade Count: (8)
  • Taperssection Member
  • ***
  • Posts: 532
Re: New SONY PCM-A10
« Reply #378 on: August 03, 2019, 08:47:04 PM »
Joining the team in about a week when my deck arrives.
I love mine....

Glad to hear. Taking a small chance on picking one up that was a demo for a review on eBay. Mint but saved $40 off the best price out there so it was a no brainer. Looking forward to running it with a Baby nBox and my CK63 actives. Looking forward to the app.

The app is great. I did some "training" the other night with my stereo. I'm just waiting on my baby nbox now  >:D
Mics: nbob/480+ck61/62/63; C568EB; MKE2
Pre: FP-24
Recorders: Mixpre 6; A10

Offline Niels

  • Trade Count: (0)
  • Taperssection Newbie
  • *
  • Posts: 30
Re: New SONY PCM-A10
« Reply #379 on: August 09, 2019, 11:18:40 AM »
I returned my Roland R-07 last month for a refund because all the front lettering rubbed off with hardly any use (I liked the recorder otherwise).
Just received an A10 as a replacement, but the control wheel "arrow down" was sticking :banging head:.
Feel a little exhausted  :-\
SONY PCM-A10 -> FEL Communications Clippy EM172 or Roland CS-10EM
iPhone 8 -> Shure MV88 or Sennheiser AMBEO Smart Headset

Offline adrianf74

  • Trade Count: (10)
  • Taperssection Member
  • ***
  • Posts: 452
  • Gender: Male
Re: New SONY PCM-A10
« Reply #380 on: August 09, 2019, 11:28:52 AM »
Quick Q as I'll have mine in hand in the next few days (and because I don't want to dig through 26 pages of stuff).  What are the correct settings to use the A10 with a Baby nBox?  Thanks all!

TIA!
Mics: AKG ck63-ULS > nBob Actives, Line Audio CM3 | Decks: [A10 or R-07 TBD], Zoom F4 |Power: Baby nBox, Talentcell 12V 6000mAh Rechargeable Battery

Offline Sebastian

  • Trade Count: (4)
  • Taperssection All-Star
  • ****
  • Posts: 1345
  • Gender: Male
Re: New SONY PCM-A10
« Reply #381 on: August 10, 2019, 02:48:21 AM »
Quick Q as I'll have mine in hand in the next few days (and because I don't want to dig through 26 pages of stuff).  What are the correct settings to use the A10 with a Baby nBox?  Thanks all!

I don't have a baby nbox, but a tinybox with 0dB gain, so the signals should be pretty similar. I'm using audio in (line in), manual gain, levels set to somewhere between 12 and 16. But this is with Schoeps, so settings for your AKGs could vary.
Schoeps { MK6 | MK41V | MK4 } > NBob actives > {Naiant Tinybox v2.0 | Naiant IPA | Naiant PFAs} > {Sound Devices MixPre-6 | Sony PCM-A10 | Sony PCM-M10 | Tascam DR-2d}

Recordings:
Live Music Archive | DaD Torrents | TTD Torrents | Etree Torrents

Offline jerryfreak

  • Trade Count: (23)
  • Needs to get out more...
  • *****
  • Posts: 2463
  • I'm a llama! (taboot)
Re: New SONY PCM-A10
« Reply #382 on: August 12, 2019, 02:29:40 PM »
had an incident this weekend while  >:D

pulled it out of my pocket to adjust something and went to unlock, it was already unlocked and the same downward motion turned it off. fortunately was between songs

i was adjusting levels with the app (which worked fine), but also monitoring and wanted to adjust the headphone volume which you cant do thru the app and need to unlock to do

"power off" requires a very slightly longer press to execute but still less than a second,  so if youre messing with hold, if you do a "quick flick" to unlock it is safer

this could be easily remedied in firmware by making "power off" require a 2-3 second long press, or alternatively, requiring recording to be stopped before powering off

a patch would be to wedge something in the power-off slider slot, underneath a piece of electrical tape, to prevent the switch from fully going down (but still allowing the hold slider to operate.)


« Last Edit: August 12, 2019, 02:31:56 PM by jerryfreak »
in:
small: MK4/4V > CMR > V3 or J.Williams Mod MicMan Jr or no pre at all >AD2K/R07/PCM-A10/Oade Warm 661/DR100-MKIII

smaller: 4061/4099 CORE or 4011/4018V> d:vice MMA



out:
home:Benchmark DAC1 HGC > Dynaudio BM15A active monitors
shop: Musical Fidelity VLink 192 Asynchronyous> coax> DAC1 > Rokit RP8 active monitors

Offline zeus163

  • Trade Count: (10)
  • Taperssection Regular
  • **
  • Posts: 201
Re: New SONY PCM-A10
« Reply #383 on: August 12, 2019, 02:54:16 PM »
I ran mic in with my Babynbox and my levels were between 2-3 (manual gain). The last band I turned down to one until the sound kind of stabilized. This was at some small DIY venue, so the board isn't like a normal venue(s) where everything is mic'ed the same.

For the most part, I've been using my tinybox (on low) and my gain settings on the A10 have been a little lower than Sebastian's. I don't get out nearly as much as I used to.

Quick Q as I'll have mine in hand in the next few days (and because I don't want to dig through 26 pages of stuff).  What are the correct settings to use the A10 with a Baby nBox?  Thanks all!

TIA!
Kangol wearing fool...

Offline jerryfreak

  • Trade Count: (23)
  • Needs to get out more...
  • *****
  • Posts: 2463
  • I'm a llama! (taboot)
Re: New SONY PCM-A10
« Reply #384 on: August 12, 2019, 03:16:44 PM »
I ran mic in with my Babynbox and my levels were between 2-3 (manual gain). The last band I turned down to one until the sound kind of stabilized.

its very sensitive on the input. I was running IEM pack>A10 and had to turn the pack volume down to about 1/2 volume (on what should be a headphone out) to keep levels ok on A10 line input, with A10 input levels set to only 10-15. i was super worried that id be brickwalling the input but it was OK. I forgot that input level only goes 0 to 30, im used to my other handhelds which go 0-100

id try baby inbox with the line in. unless your A10 needs to have the levels all the way up to 25-30 it might be a safer bet. with any input you kind of want to be in the middle, like 10-20

if input level has to be really low, like 1-5 you are risking input overloading/brickwalling. if it needs to be really high like 25-30 you risk adding noise by taxing the A10's gain stage
in:
small: MK4/4V > CMR > V3 or J.Williams Mod MicMan Jr or no pre at all >AD2K/R07/PCM-A10/Oade Warm 661/DR100-MKIII

smaller: 4061/4099 CORE or 4011/4018V> d:vice MMA



out:
home:Benchmark DAC1 HGC > Dynaudio BM15A active monitors
shop: Musical Fidelity VLink 192 Asynchronyous> coax> DAC1 > Rokit RP8 active monitors

Offline gewwang

  • Trade Count: (3)
  • Needs to get out more...
  • *****
  • Posts: 6195
Re: New SONY PCM-A10
« Reply #385 on: August 12, 2019, 03:19:53 PM »
had an incident this weekend while  >:D

pulled it out of my pocket to adjust something and went to unlock, it was already unlocked and the same downward motion turned it off. fortunately was between songs

i was adjusting levels with the app (which worked fine), but also monitoring and wanted to adjust the headphone volume which you cant do thru the app and need to unlock to do

"power off" requires a very slightly longer press to execute but still less than a second,  so if youre messing with hold, if you do a "quick flick" to unlock it is safer

this could be easily remedied in firmware by making "power off" require a 2-3 second long press, or alternatively, requiring recording to be stopped before powering off

a patch would be to wedge something in the power-off slider slot, underneath a piece of electrical tape, to prevent the switch from fully going down (but still allowing the hold slider to operate.)

I've been close to getting burned with that hold being on the same slider as power on the A-10 too. I am using the D-10 and they definitely got it right by having separate sliders for power and hold.

Offline nulldogmas

  • Trade Count: (4)
  • Taperssection Member
  • ***
  • Posts: 900
Re: New SONY PCM-A10
« Reply #386 on: August 12, 2019, 06:48:08 PM »

pulled it out of my pocket to adjust something and went to unlock, it was already unlocked and the same downward motion turned it off. fortunately was between songs


I've done that very thing with the M10. Sadly not between songs.

Offline scottE

  • Trade Count: (0)
  • Taperssection Newbie
  • *
  • Posts: 18
Re: New SONY PCM-A10
« Reply #387 on: August 15, 2019, 04:25:11 AM »
Recorded a piano concert with the A10 the other week. Listening back i hear some ticking with telephone buzz/noise in the recording.

Is there anything that can be done to prevent that from happening or clean it up?
SP-BMC-12
SP-SPSB-6

PCM-A10

Online beatkilla

  • Trade Count: (61)
  • Taperssection All-Star
  • ****
  • Posts: 1746
  • Gender: Male
Re: New SONY PCM-A10
« Reply #388 on: August 15, 2019, 06:30:03 AM »
 :smash:

Offline dyneq

  • Trade Count: (12)
  • Taperssection Member
  • ***
  • Posts: 424
Re: New SONY PCM-A10
« Reply #389 on: August 16, 2019, 03:21:40 PM »
I think I remember reading in this thread that there is no way to turn off the mic in power?

If that's the case, is powering additive? In other words, if I use a battery box will the total power provided the mics be battery box voltage + A10 voltage?

 

RSS | Mobile
Page created in 0.244 seconds with 42 queries.
© 2002-2019 Taperssection.com
Powered by SMF