Become a Site Supporter and Never see Ads again!

Author Topic: 3 mic akg mix w/ua5?  (Read 2193 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline caymanreview

  • Trade Count: (21)
  • Needs to get out more...
  • *****
  • Posts: 9827
  • Gender: Male
    • shows ive taped  that are in circulation
3 mic akg mix w/ua5?
« on: August 21, 2003, 02:53:36 AM »
been seeing all these people running 3 mic mixes and everything ive heard sounds grgeat

i run 391s > wmod ua5

all i have at the moment are the 91 caps

would it be possible to find a decent mic to mix in through the rcas with this setup... and it has to be self powered i guess???

Offline Swampy

  • Trade Count: (0)
  • Needs to get out more...
  • *****
  • Posts: 12022
  • Gender: Male
  • You Worthless Swampy Fool
    • Wanna trade???
Re:3 mic akg mix w/ua5?
« Reply #1 on: August 21, 2003, 08:37:13 PM »
I think Jessedscott does a 3 mic matrix with a UA-5. Im pretty sure he battery powers his mics. Jesse?
Normal: ADK A-51TLs > Silverpath BumbleBee XLRs > Edirol UA-5 (Oade Warm mod) > iRiver H120


blah blah blah

Offline caymanreview

  • Trade Count: (21)
  • Needs to get out more...
  • *****
  • Posts: 9827
  • Gender: Male
    • shows ive taped  that are in circulation
Re:3 mic akg mix w/ua5?
« Reply #2 on: August 22, 2003, 07:12:55 AM »
he runs naks that are internally powered

how would using 2 brands of mics work out

like running a nak omni into the rcas mixed with my 391s?

Offline Swampy

  • Trade Count: (0)
  • Needs to get out more...
  • *****
  • Posts: 12022
  • Gender: Male
  • You Worthless Swampy Fool
    • Wanna trade???
Re:3 mic akg mix w/ua5?
« Reply #3 on: August 22, 2003, 08:23:27 AM »
Ya, I was just thinkin he could help you with the UA-5
Normal: ADK A-51TLs > Silverpath BumbleBee XLRs > Edirol UA-5 (Oade Warm mod) > iRiver H120


blah blah blah

Offline caymanreview

  • Trade Count: (21)
  • Needs to get out more...
  • *****
  • Posts: 9827
  • Gender: Male
    • shows ive taped  that are in circulation
Re:3 mic akg mix w/ua5?
« Reply #4 on: August 22, 2003, 08:26:19 AM »
got the whole ua5 thing figured out, did a aud/sbd matrix the other day with great success

just need someopinions on the mic side of things

thanks though man +T

Offline Swampy

  • Trade Count: (0)
  • Needs to get out more...
  • *****
  • Posts: 12022
  • Gender: Male
  • You Worthless Swampy Fool
    • Wanna trade???
Re:3 mic akg mix w/ua5?
« Reply #5 on: August 22, 2003, 08:27:00 AM »
ahhhhh
Normal: ADK A-51TLs > Silverpath BumbleBee XLRs > Edirol UA-5 (Oade Warm mod) > iRiver H120


blah blah blah

Offline Swampy

  • Trade Count: (0)
  • Needs to get out more...
  • *****
  • Posts: 12022
  • Gender: Male
  • You Worthless Swampy Fool
    • Wanna trade???
Re:3 mic akg mix w/ua5?
« Reply #6 on: August 22, 2003, 08:28:21 AM »
here's a though... you dont have to buy an internally powered mic, you could buy any one you wanted and buy a battery powered phantom power box.
Normal: ADK A-51TLs > Silverpath BumbleBee XLRs > Edirol UA-5 (Oade Warm mod) > iRiver H120


blah blah blah

Offline 1st set only

  • Trade Count: (0)
  • Needs to get out more...
  • *****
  • Posts: 2118
  • Gender: Male
  • you are what you is
    • Don Poulsen Illustration and Graphic Design
Re:3 mic akg mix w/ua5?
« Reply #7 on: August 22, 2003, 09:01:29 AM »
I just picked this up yesterday...
ART Phantom II - Two Channel 12V/48 Phantom Power supply.
it can power 2 mics 12v or 48v with 2 9v batteries. I got it fer 50 bucks new. alot cheaper than that denekie thing the cheapest I saw it for was $135.

I got it at daddys junky music you can find a dealer through arts site
artproaudio.com
the show is over go home please.

Offline caymanreview

  • Trade Count: (21)
  • Needs to get out more...
  • *****
  • Posts: 9827
  • Gender: Male
    • shows ive taped  that are in circulation
Re:3 mic akg mix w/ua5?
« Reply #8 on: August 22, 2003, 09:18:59 AM »
i do have a ps2 i was trying to sell...

what are some peoples thoughts on mixing 2 mics and running them into the rca ins on my ua5?

Offline wbrisette

  • Trade Count: (2)
  • Needs to get out more...
  • *****
  • Posts: 2855
  • Gender: Male
    • Homepage
Re:3 mic akg mix w/ua5?
« Reply #9 on: August 22, 2003, 11:45:44 AM »
I would recommend trying to use a field mixer (ENG mixer) instead. There are both 3 mic and 4 mic versions that would suit you fine. The biggest setback would be cost. You might be able to pickup one used and save some cash, but they will still set you back around 1K (or more). However, this really is the right way to do it.

Wayne
Mics: Earthworks SR-77 (MP), QTC-1 (MP)

Editing: QSC RMX2450, MOTU 2408 MK3, Earthworks Sigma 6.2

Offline jhirte

  • Trade Count: (0)
  • Needs to get out more...
  • *****
  • Posts: 2278
  • Gender: Male
  • At ease atleast yeah.
Re:3 mic akg mix w/ua5?
« Reply #10 on: August 22, 2003, 12:06:43 PM »
Sound Devices makes a 3 channel mixer.. only like 1100 tho. :)
buy me one to!

-Jim

Offline Brian Skalinder

  • Complaint Dept.
  • Trade Count: (27)
  • Needs to get out more...
  • *****
  • Posts: 18850
  • Gender: Male
Re:3 mic akg mix w/ua5?
« Reply #11 on: August 22, 2003, 02:13:10 PM »
So...why not use the UA5 for 3/4 mic mixes?  People use it for SBD/mic mixes and no one seems to bat an eye.

Why the recommendation for a mixer if using 2 pairs of mics?
What will a mixer add to the equation that he doesn't already have?

Never used an ENG mixer, so I'm just ignorant...
Milab VM-44 Links > Fostex FR-2LE or
Naiant IPA (tinybox format) >
Roland R-05

Offline Kindguy

  • Team Bama
  • Trade Count: (11)
  • Needs to get out more...
  • *****
  • Posts: 6392
  • Gender: Male
Re:3 mic akg mix w/ua5?
« Reply #12 on: August 22, 2003, 03:19:26 PM »
I think his whole point was to use the UA-5.

I'd like to try it out as well just for fun. If you do it let me know what you do & how it turns out.
TDS!

DPA 4023> aeta PSP-2> Apogee Mini Me > R-44

http://www.basicallyfrightened.com/

Offline caymanreview

  • Trade Count: (21)
  • Needs to get out more...
  • *****
  • Posts: 9827
  • Gender: Male
    • shows ive taped  that are in circulation
Re:3 mic akg mix w/ua5?
« Reply #13 on: August 22, 2003, 05:31:58 PM »
i wont be doing it for awhile, was hoping maybe to try something similar out sometime this fall/winter and was looking for advice

and the whole point was to use my ua5

i do ahve a nice big field mixer that has 4 places for phantom... but im not hauling that thing around, no way- no how

 

RSS | Mobile
Page created in 0.247 seconds with 41 queries.
© 2002-2018 Taperssection.com
Powered by SMF