Become a Site Supporter and Never see Ads again!

Author Topic: Sony PCM-M10 (Part 8)  (Read 87898 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline jb63

  • Site Supporter
  • (31)
  • Taperssection Member
  • *
  • Posts: 886
  • Gender: Male
  • if not now when?
Re: Sony PCM-M10 (Part 8)
« Reply #330 on: November 09, 2021, 08:56:32 AM »
Thanks!
Well now my fear of having modded a lemon is overwhelming.

If anyone has time to check out the file I would appreciate it.
I’ll spend some of today trying new wires and deoxit on the volume knob but I was really hoping it was going to be a mic sens issue.
once again, lost in all the noise

Offline unidentified

  • (9)
  • Taperssection Regular
  • **
  • Posts: 174
  • Gender: Male
Re: Sony PCM-M10 (Part 8)
« Reply #331 on: November 12, 2021, 08:16:21 AM »
Tell us about the mics, cables, and other items in the signal chain that night. Have you checked them out?

Offline mnm207

  • (7)
  • Taperssection Regular
  • **
  • Posts: 92
    • website
Re: Sony PCM-M10 (Part 8)
« Reply #332 on: November 13, 2021, 08:15:28 PM »
Did you happen to switch from manual to auto gain? (Or is this disabled by the Oade mod?) The swings in gain sound like when I've bumped the Manual/Auto gain switch.
// Sony ECM-MS5 | Naiant XX | LOM Usi & mikroUsi | Ambient ATM216 // Shure FP24 // Sound Devices Mixpre-3 | Sony PCM-D100 | Sony PCM-M10

Offline jb63

  • Site Supporter
  • (31)
  • Taperssection Member
  • *
  • Posts: 886
  • Gender: Male
  • if not now when?
Re: Sony PCM-M10 (Part 8)
« Reply #333 on: November 15, 2021, 05:17:33 PM »
Well I shouldn’t have switched that. I found that the new mod makes the volume really sensitive and that the deck really likes a snug plug for the input.

I replaced all the cables and cleaned all the points and it seems to be tamed and working properly now.

Relief and Samples to come.
once again, lost in all the noise

Offline dactylus

  • Site Supporter
  • (56)
  • Needs to get out more...
  • *
  • Posts: 5682
  • Gender: Male
  • Maplewood, MN
Re: Sony PCM-M10 (Part 8)
« Reply #334 on: November 16, 2021, 10:11:59 AM »
Well I shouldn’t have switched that. I found that the new mod makes the volume really sensitive and that the deck really likes a snug plug for the input.

I replaced all the cables and cleaned all the points and it seems to be tamed and working properly now.

Relief and Samples to come.

Good news, great to hear that!

 :cheers:
hot licks > microphones > recorder



...ball of confusion, that's what the world is today, hey hey...

Offline unidentified

  • (9)
  • Taperssection Regular
  • **
  • Posts: 174
  • Gender: Male
Re: Sony PCM-M10 (Part 8)
« Reply #335 on: November 16, 2021, 11:07:17 AM »
Concur!!!  How is the mod otherwise?   

 

RSS | Mobile
Page created in 0.034 seconds with 29 queries.
© 2002-2021 Taperssection.com
Powered by SMF