Become a Site Supporter and Never see Ads again!

Author Topic: CD Wave issue  (Read 605 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline AbbyTaper

  • Trade Count: (0)
  • Taperssection Newbie
  • *
  • Posts: 42
CD Wave issue
« on: February 24, 2024, 01:48:06 AM »
I've used this program a million times and never had this issue.  When I loaded a file tonight it played, but there was no sound.  I tested the file in various other programs (Foobar, Sound Forge, Adobe Audition, iZotope RX) and the sound was there.  I tried turning the computer off and back on, and uninstalling and reinstalling the program, with no success.

Any ideas?

Thanks

Dennis
« Last Edit: February 24, 2024, 04:17:58 AM by AbbyTaper »

Offline vanark

  • TDS
  • Site Supporter
  • Trade Count: (29)
  • Needs to get out more...
  • *
  • Posts: 8517
  • If you ain't right, you better get right!
    • The Mudboy Grotto - North Mississippi Allstar fan site
Re: CD Wave issue
« Reply #1 on: February 24, 2024, 07:59:16 AM »
I seem to remember something like this once - not sure if reinstalling fixed it?

There is a playback output setting in Preferences - did that get set to something wonky? Microsoft Sound Mapper I think will use whatever the system uses, or you can specify a specific output.
If you have a problem relating to the Live Music Archive (http://www.archive.org/details/etree) please send an e-mail to us admins at LMA(AT)archive(DOT)org or post in the LMA thread here and we'll get on it.

Link to LMA Recordings

Link to Team Dirty South Recordings on the LMA

Mics: Microtech Gefell M21 (with Nbob actives) | Church Audio CA-11 (cards) (with CA UBB)
Pres: babynbox
Recorders: Tascam DR-60D | Tascam DR-40 | Sony PCM-A10 | Edirol R-4

Offline AbbyTaper

  • Trade Count: (0)
  • Taperssection Newbie
  • *
  • Posts: 42
Re: CD Wave issue
« Reply #2 on: February 24, 2024, 10:48:50 AM »
Thanks, Rory.  Setting it to "Microsoft Sound Mapper" didn't work, setting it to "Speakers (Audioengine D1)" which is my DAC and my sound default didn't work.  Setting it to "Speakers (High Definition Audio)" works - sort of.  I get sound now, but through the computers internal speakers, rather than through the DAC/headphones.   I guess seeing as it is only used for splitting files, this will suffice.  Really weird, as I had used the program earlier in the day and had not turned the computer off in the meantime (or done any Windows updates).

Offline vanark

  • TDS
  • Site Supporter
  • Trade Count: (29)
  • Needs to get out more...
  • *
  • Posts: 8517
  • If you ain't right, you better get right!
    • The Mudboy Grotto - North Mississippi Allstar fan site
Re: CD Wave issue
« Reply #3 on: February 24, 2024, 11:52:24 AM »
Yeah, that isn't good.

Here is the installer if you want to give a reinstall a shot. I assume you've shut down the machine and restarted already.
https://spaces.hightail.com/receive/vJ9M8WlMpr
If you have a problem relating to the Live Music Archive (http://www.archive.org/details/etree) please send an e-mail to us admins at LMA(AT)archive(DOT)org or post in the LMA thread here and we'll get on it.

Link to LMA Recordings

Link to Team Dirty South Recordings on the LMA

Mics: Microtech Gefell M21 (with Nbob actives) | Church Audio CA-11 (cards) (with CA UBB)
Pres: babynbox
Recorders: Tascam DR-60D | Tascam DR-40 | Sony PCM-A10 | Edirol R-4

Offline Gordon

  • Trade Count: (22)
  • Needs to get out more...
  • *****
  • Posts: 11780
  • Gender: Male
    • my list
Re: CD Wave issue
« Reply #4 on: February 24, 2024, 12:20:09 PM »
I seem to remember something like this once - not sure if reinstalling fixed it?

CD was having this problem but I just assumed user error on his part.  Now I believe him  :lol:
Microtech Gefell M20 or M21 > Nbob actives > Naiant PFA > Sound Devices MixPre-6 II @ 32/48

https://archive.org/details/fav-gordonlw

https://archive.org/details/teamdirtysouth

Offline AbbyTaper

  • Trade Count: (0)
  • Taperssection Newbie
  • *
  • Posts: 42
Re: CD Wave issue
« Reply #5 on: February 24, 2024, 01:27:55 PM »
I seem to remember something like this once - not sure if reinstalling fixed it?

CD was having this problem but I just assumed user error on his part.  Now I believe him  :lol:

Well...I've uploaded 3238 shows to The Traders Den and used CD Wave to track every one of them.  So it sure wasn't user error. ::)

Offline Gordon

  • Trade Count: (22)
  • Needs to get out more...
  • *****
  • Posts: 11780
  • Gender: Male
    • my list
Re: CD Wave issue
« Reply #6 on: February 24, 2024, 01:53:37 PM »
I wasn't talking about you!
Microtech Gefell M20 or M21 > Nbob actives > Naiant PFA > Sound Devices MixPre-6 II @ 32/48

https://archive.org/details/fav-gordonlw

https://archive.org/details/teamdirtysouth

Offline vanark

  • TDS
  • Site Supporter
  • Trade Count: (29)
  • Needs to get out more...
  • *
  • Posts: 8517
  • If you ain't right, you better get right!
    • The Mudboy Grotto - North Mississippi Allstar fan site
Re: CD Wave issue
« Reply #7 on: February 24, 2024, 02:38:29 PM »
I seem to remember something like this once - not sure if reinstalling fixed it?

CD was having this problem but I just assumed user error on his part.  Now I believe him  :lol:

I think CD's just started working again, after 4 reinstalls. Not sure we ever understood why, but then again, it was CD. :guitarist:
If you have a problem relating to the Live Music Archive (http://www.archive.org/details/etree) please send an e-mail to us admins at LMA(AT)archive(DOT)org or post in the LMA thread here and we'll get on it.

Link to LMA Recordings

Link to Team Dirty South Recordings on the LMA

Mics: Microtech Gefell M21 (with Nbob actives) | Church Audio CA-11 (cards) (with CA UBB)
Pres: babynbox
Recorders: Tascam DR-60D | Tascam DR-40 | Sony PCM-A10 | Edirol R-4

Offline AbbyTaper

  • Trade Count: (0)
  • Taperssection Newbie
  • *
  • Posts: 42
Re: CD Wave issue
« Reply #8 on: February 24, 2024, 06:04:55 PM »
Yeah, that isn't good.

Here is the installer if you want to give a reinstall a shot. I assume you've shut down the machine and restarted already.
https://spaces.hightail.com/receive/vJ9M8WlMpr

Thanks, Rory.  Same installer I have, but I tried it anyhow.  Same results.  It went away without any reason...maybe it will come back the same way.   ;D   

Offline Chilly Brioschi

  • The fool doth think he is wise, but the wise man knows himself to be a fool.
  • Trade Count: (0)
  • Needs to get out more...
  • *****
  • Posts: 15446
  • Gender: Male
  • Waiting for the next cladogenetic event, or Godot
    • Oceana North America
Re: CD Wave issue
« Reply #9 on: March 01, 2024, 01:10:14 PM »
Have you tried to run it in Compatibility Mode?
"Peace is for everyone"
        - Norah Jones

"Music is the drug that won't kill you"
         - Fran Lebowitz

Offline loughney

  • Trade Count: (0)
  • Taperssection Member
  • ***
  • Posts: 299
    • YouTube show clips
Re: CD Wave issue
« Reply #10 on: March 01, 2024, 11:47:28 PM »
Yeah, that isn't good.

Here is the installer if you want to give a reinstall a shot. I assume you've shut down the machine and restarted already.
https://spaces.hightail.com/receive/vJ9M8WlMpr

Thanks, Rory.  Same installer I have, but I tried it anyhow.  Same results.  It went away without any reason...maybe it will come back the same way.   ;D   
On Windows, you can check your Sound Mixer options.

 

RSS | Mobile
Page created in 0.081 seconds with 34 queries.
© 2002-2024 Taperssection.com
Powered by SMF