Become a Site Supporter and Never see Ads again!

Author Topic: what size bat to use with v3 and da-p1  (Read 6820 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline hzgone

  • (3)
  • Needs to get out more...
  • *****
  • Posts: 2193
  • Gender: Male
what size bat to use with v3 and da-p1
« on: December 04, 2003, 08:11:31 PM »
I'm going to try and build my own bat to use with a v3 and a da-p1 but i'm not sure what size.  I have a 6v V3 and the da-p1 which says it's 7.2V DC
http://db.etree.org/hzgone
http://dead.no-ip.info

AKG 391's>MiAGi-II Silver Cables>V3>VX Pocket V2>Fujitsu 2110

on hiatus, semi retired, injured reserve, got hitched, had 2 kids, broke as hell, & my life is over patcher stage of life...

Offline greenone

  • (4)
  • Needs to get out more...
  • *****
  • Posts: 9273
  • Gender: Male
  • Russian mics... strong like bull...
Re:what size bat to use with v3 and da-p1
« Reply #1 on: December 04, 2003, 08:24:50 PM »
Depends on how badly you want to bludgeon your equipment.

 :smash: :smash: :smash:

Sorry, couldn't resist. :bigsmile:
Unofficial Blues Traveler archivist - glad to work on any BT or related recordings
archive.org admin - happy to upload tracked material to the LMA

Offline Tim

  • (1)
  • Needs to get out more...
  • *****
  • Posts: 32913
  • Gender: Male
Re:what size bat to use with v3 and da-p1
« Reply #2 on: December 04, 2003, 08:26:01 PM »
the dap1 runs fine off of 6v's
I’ve had a few weird experiences and a few close brushes with total weirdness of one sort or another, but nothing that’s really freaked me out or made me feel too awful about it. - Jerry Garcia

jpschust

  • Guest
  • (0)
Re:what size bat to use with v3 and da-p1
« Reply #3 on: December 04, 2003, 08:26:14 PM »
oh come on man :-)  help the guy out!  

Offline Tim

  • (1)
  • Needs to get out more...
  • *****
  • Posts: 32913
  • Gender: Male
Re:what size bat to use with v3 and da-p1
« Reply #4 on: December 04, 2003, 08:33:33 PM »
you're gonna need a big battery to run them both for any length of time..

a typical 7.2ah 6v battery will probably only get you 2:45min

the v3 draws between 750-1000 Ma and the p1 draws 1000Ma

I’ve had a few weird experiences and a few close brushes with total weirdness of one sort or another, but nothing that’s really freaked me out or made me feel too awful about it. - Jerry Garcia

Offline greenone

  • (4)
  • Needs to get out more...
  • *****
  • Posts: 9273
  • Gender: Male
  • Russian mics... strong like bull...
Re:what size bat to use with v3 and da-p1
« Reply #5 on: December 04, 2003, 09:01:05 PM »
oh come on man :-)  help the guy out!  

That would involve actually knowing the answer. ;) Being a wiseass is all I got here. ;D
Unofficial Blues Traveler archivist - glad to work on any BT or related recordings
archive.org admin - happy to upload tracked material to the LMA

Offline leegeddy

  • (1)
  • Taperssection All-Star
  • ****
  • Posts: 1953
  • Gender: Male
Re:what size bat to use with v3 and da-p1
« Reply #6 on: December 04, 2003, 10:45:15 PM »
you're gonna need a big battery to run them both for any length of time..

a typical 7.2ah 6v battery will probably only get you 2:45min

the v3 draws between 750-1000 Ma and the p1 draws 1000Ma

according to Tascam's Manual http://www.tascam.com/products/DA-P1/pdf/DA-P1_manual.pdf , the unit's Power Consumption is 13Watts, so it's drawing a lot of current at 7.2v.

my buddy runs his with 8volts (2-4v SLA). i forget what capacity his batteries are.

marc
"I'm a taper, he's a taper. Wouldn't you like to be a taper too?"
"Mics? What mics? This is my hat."

Offline hzgone

  • (3)
  • Needs to get out more...
  • *****
  • Posts: 2193
  • Gender: Male
Re:what size bat to use with v3 and da-p1
« Reply #7 on: December 04, 2003, 11:03:45 PM »
would it be better to run 1 bat on each device or easier to setup
http://db.etree.org/hzgone
http://dead.no-ip.info

AKG 391's>MiAGi-II Silver Cables>V3>VX Pocket V2>Fujitsu 2110

on hiatus, semi retired, injured reserve, got hitched, had 2 kids, broke as hell, & my life is over patcher stage of life...

Offline Tim

  • (1)
  • Needs to get out more...
  • *****
  • Posts: 32913
  • Gender: Male
Re:what size bat to use with v3 and da-p1
« Reply #8 on: December 04, 2003, 11:06:53 PM »
I'd just run 1 battery for each device
I’ve had a few weird experiences and a few close brushes with total weirdness of one sort or another, but nothing that’s really freaked me out or made me feel too awful about it. - Jerry Garcia

Offline hzgone

  • (3)
  • Needs to get out more...
  • *****
  • Posts: 2193
  • Gender: Male
Re:what size bat to use with v3 and da-p1
« Reply #9 on: December 05, 2003, 12:18:38 AM »
since i can run both at 6v what do i need to use.  This is my first time ever doing this and i'm new to soldering.  Thanks for everyone help plus T for all when complete this task.  Also what type of fuse will i need to use.  Since both of these devices are widely used i'm sure everyone has come up with some good solutions.
http://db.etree.org/hzgone
http://dead.no-ip.info

AKG 391's>MiAGi-II Silver Cables>V3>VX Pocket V2>Fujitsu 2110

on hiatus, semi retired, injured reserve, got hitched, had 2 kids, broke as hell, & my life is over patcher stage of life...

Offline Tim

  • (1)
  • Needs to get out more...
  • *****
  • Posts: 32913
  • Gender: Male
Re:what size bat to use with v3 and da-p1
« Reply #10 on: December 05, 2003, 12:25:15 AM »
I don't build my own batteries so I'm passing the baton!

good luck though
I’ve had a few weird experiences and a few close brushes with total weirdness of one sort or another, but nothing that’s really freaked me out or made me feel too awful about it. - Jerry Garcia

Offline Brian Skalinder

  • Complaint Dept.
  • (28)
  • Needs to get out more...
  • *****
  • Posts: 18868
  • Gender: Male
Re:what size bat to use with v3 and da-p1
« Reply #11 on: December 05, 2003, 11:09:45 AM »
Milab VM-44 Links > Fostex FR-2LE or
Naiant IPA (tinybox format) >
Roland R-05

Offline hzgone

  • (3)
  • Needs to get out more...
  • *****
  • Posts: 2193
  • Gender: Male
Re:what size bat to use with v3 and da-p1
« Reply #12 on: December 05, 2003, 08:06:35 PM »
awesome, everyone on this board is super helpful
http://db.etree.org/hzgone
http://dead.no-ip.info

AKG 391's>MiAGi-II Silver Cables>V3>VX Pocket V2>Fujitsu 2110

on hiatus, semi retired, injured reserve, got hitched, had 2 kids, broke as hell, & my life is over patcher stage of life...

Offline Sean Gallemore

  • (2)
  • Needs to get out more...
  • *****
  • Posts: 8316
Re:what size bat to use with v3 and da-p1
« Reply #13 on: December 06, 2003, 10:33:17 PM »
"what size bat to use with v3 and da-p1"

depends on your size and strength, but a 35"-35 oz. bat would work great, give you a nice crunching sound.

Offline hzgone

  • (3)
  • Needs to get out more...
  • *****
  • Posts: 2193
  • Gender: Male
Re:what size bat to use with v3 and da-p1
« Reply #14 on: December 08, 2003, 11:52:48 PM »
well i found the battery and the parts.  After buying everythig is there really a price diffrence or is it knowing how to build your own
http://db.etree.org/hzgone
http://dead.no-ip.info

AKG 391's>MiAGi-II Silver Cables>V3>VX Pocket V2>Fujitsu 2110

on hiatus, semi retired, injured reserve, got hitched, had 2 kids, broke as hell, & my life is over patcher stage of life...

 

RSS | Mobile
Page created in 0.068 seconds with 38 queries.
© 2002-2021 Taperssection.com
Powered by SMF