Become a Site Supporter and Never see Ads again!

Author Topic: What external power are you using for your Tascam 680?  (Read 7027 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline waltmon

  • (14)
  • Needs to get out more...
  • *****
  • Posts: 2013
  • Gender: Male
What external power are you using for your Tascam 680?
« on: May 07, 2014, 01:20:12 AM »
Thanks.
« Last Edit: May 07, 2014, 07:19:11 AM by waltmon »
KM140's, KM150's w/Nick modified PFA active cables,U89's, Mixpre-10T II, Mixpre-6, Oade Warm  Mod 661mkII

CA-14 > UBB > Tascam DR-2D

1 pound non-sequential $50.00 bills

Offline tgakidis

  • (546)
  • Needs to get out more...
  • *****
  • Posts: 5704
  • Gender: Male
    • My Recordings on the Archive:
Re: what are you using for your Tascam 680?
« Reply #1 on: May 07, 2014, 02:54:22 AM »
9v DVD batteries
GAKables: Custom XLR, Digi & Batt Cables http://taperssection.com/index.php?topic=133186.0

Mics: Austrian Audio OC818 / Telefunken TF-11 / Telefunken RFT AR-51 / Telefunken ELA M 260 (tk60,tk61,tk62) / Telefunken M60 / AKG c426b / AKG c414 xls / AKG c460b (ck61,ck62,ck63,ck69,a60,ck1,ck22,ck3,ck8,Blue B6) / nBob AKG Actives>PFA/ Naiant AKG Actives>PFA / AT853 w/ 4.7k Mod (Card,Omni,Sub)
Pre-Amps: Sonosax SX-M2 / Lunated V3
Recs: Sound Devices MixPre-10ii, MixPre-10T, MixPre-6ii / Sony PCM-M10 / Roland R-07

My Recordings: https://archive.org/search.php?query=taper%3A%28Gakidis%29&sort=-date

Offline Phil Zone

  • (18)
  • Taperssection Member
  • ***
  • Posts: 951
  • Gender: Male
Microphones: Busman BSC-1, AKG C460B/CK61/CK63, Samson CL2, CA-14 (cards), Naiant X-X
Preamps: Naiant Littlebox [X3] (OT)(OT/IT)(OT/Black), Naiant Tinyhead
Recorders: Tascam DR-680, Sony PCM-M10, Tascam DR-05
Software: Sony Sound Forge/ Vegas, TLH
Photo: Canon 7D Mark ii/70D, 70-200 f2.8, 18-135 STM, 55-250 STM, Tamron 17-50 f2.8, Tokina 11-16 f2.8

LMA Shows: http://archive.org/search.php?query=taper%3A%22Cam%20Keough%22&sort=-date

Offline obaaron

  • (48)
  • Taperssection All-Star
  • ****
  • Posts: 1238
  • Gender: Male
  • Wide Awake in San Diego!
Re: What external power are you using for your Tascam 680?
« Reply #3 on: May 07, 2014, 03:08:45 PM »
Ditto and ditto
Mics:  Gefell M20,M21- sms2000/nbob | Schoeps MK4V;MK4- cmc6/nbob | AKG ck1,3,8,22;ck61,62,63,69- c460b/c480b/Naiant actives | Neumann KM140/150 | AT853, AT933 | CA-11
Pres: Naiant Littlebox | Tinybox | BMod Edirol UA-5 | Church ST-9200
Recorders:  Zoom F8 | Tascam DR-680 | Tascam DR-60D | Sony PCM-M10
Video: Canon VIXIA HF R42

**ISO** -   Schoeps mk22 matched pair | Neumann Ak43 pair

Offline yltfan

  • (14)
  • Needs to get out more...
  • *****
  • Posts: 2451
Re: What external power are you using for your Tascam 680?
« Reply #4 on: May 07, 2014, 05:50:52 PM »
AC power

(sorry, but it is external, no?)

But when I need something else, I use 9v dvd's as well...
« Last Edit: May 07, 2014, 06:34:33 PM by yltfan »
Mics: AT4051, AT4053, KM184, Beyerdynamic MEM86 guns, Nak cm300, AKG C1000, AT853 4.7mod
Pre: Oade Wmod UA-5, CA-9100
Recorders: DR-680, iriver 120, iriver 340, plus some dust-collecting minidisc, jb3, and DAT

Dime torrents: http://www.dimeadozen.org/account-details.php?id=88009

Offline hi and lo

  • (38)
  • Needs to get out more...
  • *****
  • Posts: 2314
Re: What external power are you using for your Tascam 680?
« Reply #5 on: May 07, 2014, 06:06:48 PM »
I safely used a DVD 9v battery and a 12v battery geeks batt to power my 680.

I used a Tekkeon 3450 to successfully fry two 680s... So avoid tekkeons with auto sensing voltage.

Offline 2manyrocks

  • (12)
  • Taperssection All-Star
  • ****
  • Posts: 1664
Re: What external power are you using for your Tascam 680?
« Reply #6 on: May 08, 2014, 11:17:31 AM »
Any known problem using the Tekkeon MP3300 set on 12v?  To my knowledge, it does not have the auto voltage sensing.

Offline waltmon

  • (14)
  • Needs to get out more...
  • *****
  • Posts: 2013
  • Gender: Male
Re: What external power are you using for your Tascam 680?
« Reply #7 on: May 08, 2014, 02:14:46 PM »
Naztech pb 15000 on ebay for 89.00 seems like a killer deal.   It says its a multi-voltage unit but no voltages listed.
KM140's, KM150's w/Nick modified PFA active cables,U89's, Mixpre-10T II, Mixpre-6, Oade Warm  Mod 661mkII

CA-14 > UBB > Tascam DR-2D

1 pound non-sequential $50.00 bills

Offline Fried Chicken Boy

  • (8)
  • Needs to get out more...
  • *****
  • Posts: 3011
Re: What external power are you using for your Tascam 680?
« Reply #8 on: May 08, 2014, 03:52:20 PM »
Any known problem using the Tekkeon MP3300 set on 12v?  To my knowledge, it does not have the auto voltage sensing.

I haven't tested other external power sources, but I recently put my MP3300's through their paces with a multimeter and found that they tend to output slightly hot; anywhere from 0.13v up to 0.35v above the chosen voltage.  They seem to work just fine with all the Edirol/Roland recorders I've thrown at them (R-44, R-09/HR, R-05) and a Tascam DR-60D.  However, I don't have a Tascam 680 to test and can't tell you if that extra bit of voltage is enough to cause any problems.

Offline danny3

  • (11)
  • Taperssection Regular
  • **
  • Posts: 221
  • Gender: Male
Re: What external power are you using for your Tascam 680?
« Reply #9 on: May 08, 2014, 04:46:27 PM »
The Naztech PB15000 is my favorite external battery, and I run a 680, a UA5 and a DR-2d with them. All with cables made by Ted. A new PB15000 costs @ $85 from Amazon.

I have test run my 680 with the Tekkon MP3300 without issue with the voltage set at 9v or 12v. My MP3300 didn't come with an 'M' tip - the 'C' tip fits a little loose but works. (Before my next festival weekend I will be getting the proper tips or some Gak cables.)

Friendly reminders: Always have 8 fully charged AAs in the 680. And don't try to power a DR-2d with the MP3300!

Edit to add: As I will post below, I have changed my mind @ the MP3300 - I do not recommend using it with the DR-680!
« Last Edit: May 11, 2014, 10:50:25 AM by danny3 »

Offline waltmon

  • (14)
  • Needs to get out more...
  • *****
  • Posts: 2013
  • Gender: Male
Re: What external power are you using for your Tascam 680?
« Reply #10 on: May 08, 2014, 04:57:42 PM »
Good tip on the internal batteries.

Had a bad experience with leaving batteries in  D5 and plugging it into house power...uh oh...did I say D5....showing my age...lol.
KM140's, KM150's w/Nick modified PFA active cables,U89's, Mixpre-10T II, Mixpre-6, Oade Warm  Mod 661mkII

CA-14 > UBB > Tascam DR-2D

1 pound non-sequential $50.00 bills

Offline 2manyrocks

  • (12)
  • Taperssection All-Star
  • ****
  • Posts: 1664
Re: What external power are you using for your Tascam 680?
« Reply #11 on: May 08, 2014, 08:35:38 PM »
The Naztech PB15000 is my favorite external battery, and I run a 680, a UA5 and a DR-2d with them. All with cables made by Ted. A new PB15000 costs @ $85 from Amazon.

I have test run my 680 with the Tekkon MP3300 without issue with the voltage set at 9v or 12v. My MP3300 didn't come with an 'M' tip - the 'C' tip fits a little loose but works. (Before my next festival weekend I will be getting the proper tips or some Gak cables.)

Friendly reminders: Always have 8 fully charged AAs in the 680. And don't try to power a DR-2d with the MP3300!

What's the problem powering a Dr2d with the MP3300???  I see a 3v setting on the MP3300????  I haven't used the MP3300 with the DR2d, but probably would have until I saw your post...

Offline danny3

  • (11)
  • Taperssection Regular
  • **
  • Posts: 221
  • Gender: Male
Re: What external power are you using for your Tascam 680?
« Reply #12 on: May 09, 2014, 06:43:55 AM »


What's the problem powering a Dr2d with the MP3300???  I see a 3v setting on the MP3300????  I haven't used the MP3300 with the DR2d, but probably would have until I saw your post...
[/quote]

As has been reported and discussed in the DR-2d thread, and the recent MP3300 ebay thread, two of us have fried our DR-2d power input when connecting with the MP3300.
I don't have experience with other external power sources for the DR-2d besides the ones I mentioned, but my experience tells me that it is safest to use a battery with a usb output.

Adding in that I picked up some 'M' tips at RS for the MP3300 cable to power my 680 (making note of polarity.) And that I also use a PB15000 to power a Denecke PS2 sometimes.

Offline 2manyrocks

  • (12)
  • Taperssection All-Star
  • ****
  • Posts: 1664
Re: What external power are you using for your Tascam 680?
« Reply #13 on: May 09, 2014, 10:50:45 AM »
I really appreciate your posting this.  If you hadn't, I am sure I would have toasted my 2d.

Offline johnmuge

  • (12)
  • Taperssection Member
  • ***
  • Posts: 843
  • Gender: Male
Re: What external power are you using for your Tascam 680?
« Reply #14 on: May 09, 2014, 11:40:15 AM »
I've been using the Naztech as well with good results.  Runs fine on either 9v or 12v but I've been sticking with 12v lately. 
> AKG c480b(ck61,ck63) Naiant Couplings-PFA / Beyer MC930 / Milab VM-44 link / Nevaton MCE400
 > Littlebox w/output xformers / Tinybox w/ dual output                                                                                                                                                              > Tascam DR-680, DR70d / Sony M-10 / Oade ACM Marantz PMD660

 

RSS | Mobile
Page created in 0.058 seconds with 38 queries.
© 2002-2021 Taperssection.com
Powered by SMF