Become a Site Supporter and Never see Ads again!

Author Topic: ++RESOLVED++ Wavelab 6 won't access after 8/3 Win10 update  (Read 2526 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline rigpimp

  • (14)
  • Needs to get out more...
  • *****
  • Posts: 2514
  • Gender: Male
  • Jarts don't kill people!
++RESOLVED++ Wavelab 6 won't access after 8/3 Win10 update
« on: August 05, 2016, 10:43:33 PM »
RESOLVED

My Wavelab stopped recognizing mapped drives and shares after the Windows update a couple of days ago but still see every other drive.  Any ideas what to try? 

I have remapped and rebooted to no avail. 


Wavelab stopped recognized my mapped drive.  I pasted in the network address //qnap/multimedia and it opened up so I just created a new network location in Windows and it works again...just not through the mapped drive.
« Last Edit: August 08, 2016, 12:09:30 PM by rigpimp »
Mics: Schoeps MK5 G MP, Schoeps CCM 4 Lg MP, Schoeps MK8 MP, nBob cables > PFA, KCY 250/5 > PFA
Pre/A>D/P48: Sonosax SX/M2-LS, E.A.A. PSP-2, Naiant Tinybox, Neumann BS48i-2 (for sale)
Recorders: Sound Devices Mixpre-6, Sony PCM-M10
Playback: McIntosh MC 2105 > McIntosh MX 130 > Von Schweikert VR-4 JR
http://archive.org/bookmarks/kskreider
https://archive.org/details/thespps

Offline Gordon

  • (22)
  • Needs to get out more...
  • *****
  • Posts: 11480
  • Gender: Male
    • my list
Re: Wavelab 6 won't access after 8/3 Win10 update
« Reply #1 on: August 06, 2016, 11:44:49 PM »
I do not use mapped drives but I do have a windows home server (shared folders on the network) and was just able to open a wave file from a shared folder .  btw I've done the "win 10 anniversary update".  I assume that's the big update you are referring to.
« Last Edit: August 07, 2016, 09:23:15 AM by Gordon »
Microtech Gefell M20 or M21 > Nbob actives > Naiant PFA > Sound Devices MixPre-6 II

https://archive.org/details/fav-gordonlw

Offline rigpimp

  • (14)
  • Needs to get out more...
  • *****
  • Posts: 2514
  • Gender: Male
  • Jarts don't kill people!
Re: Wavelab 6 won't access after 8/3 Win10 update
« Reply #2 on: August 07, 2016, 12:20:29 AM »
It worked last week but it no longer opens mapped drives.  I store my raw files on a networked 20TB NAS.  I just tried to repair my installation to no avail.  Last resort is to uninstall and reinstall so I am doing that now.

Edit:  Completely uninstalled and re-installed and it still is not working.
« Last Edit: August 07, 2016, 12:47:09 AM by rigpimp »
Mics: Schoeps MK5 G MP, Schoeps CCM 4 Lg MP, Schoeps MK8 MP, nBob cables > PFA, KCY 250/5 > PFA
Pre/A>D/P48: Sonosax SX/M2-LS, E.A.A. PSP-2, Naiant Tinybox, Neumann BS48i-2 (for sale)
Recorders: Sound Devices Mixpre-6, Sony PCM-M10
Playback: McIntosh MC 2105 > McIntosh MX 130 > Von Schweikert VR-4 JR
http://archive.org/bookmarks/kskreider
https://archive.org/details/thespps

Offline if_then_else

  • (0)
  • Taperssection Member
  • ***
  • Posts: 367
Re: Wavelab 6 won't access after 8/3 Win10 update
« Reply #3 on: August 07, 2016, 03:08:51 AM »
Possibly the same issue as described on the Synology forum? (I can't verify this at the moment as I'm on Linux.)
Have you tried to assign a static IP to your NAS and to edit your hosts file accordingly?

https://forum.synology.com/enu/viewtopic.php?f=49&t=121299&sid=6ce0ffb150a05b17f0fe5c67679d22e2

Offline rigpimp

  • (14)
  • Needs to get out more...
  • *****
  • Posts: 2514
  • Gender: Male
  • Jarts don't kill people!
Re: Wavelab 6 won't access after 8/3 Win10 update
« Reply #4 on: August 07, 2016, 12:33:07 PM »
Possibly the same issue as described on the Synology forum? (I can't verify this at the moment as I'm on Linux.)
Have you tried to assign a static IP to your NAS and to edit your hosts file accordingly?

https://forum.synology.com/enu/viewtopic.php?f=49&t=121299&sid=6ce0ffb150a05b17f0fe5c67679d22e2

I have my QNAP set on a static IP and edited my host file to include it's address to no avail.  The odd thing is that it does not show up in my network in Wavelab but the Plex server running on it does. 

FWIW, I can access the QNAP from Windows and everything else just as expected but not from Wavelab anymore.
Mics: Schoeps MK5 G MP, Schoeps CCM 4 Lg MP, Schoeps MK8 MP, nBob cables > PFA, KCY 250/5 > PFA
Pre/A>D/P48: Sonosax SX/M2-LS, E.A.A. PSP-2, Naiant Tinybox, Neumann BS48i-2 (for sale)
Recorders: Sound Devices Mixpre-6, Sony PCM-M10
Playback: McIntosh MC 2105 > McIntosh MX 130 > Von Schweikert VR-4 JR
http://archive.org/bookmarks/kskreider
https://archive.org/details/thespps

Offline F.O.Bean

  • Team Schoeps Tapir that
  • (126)
  • Needs to get out more...
  • *****
  • Posts: 40677
  • Gender: Male
  • Taperus Maximus
    • MediaFire Recordings
Re: ++RESOLVED++ Wavelab 6 won't access after 8/3 Win10 update
« Reply #5 on: August 09, 2016, 11:41:11 PM »
Glad this got worked out for you! A few years ago I had MAJOR WL6 problems[still don't know exactly what caused the issues], but since I switched to Win8 a few months back, my WL v6.11 has NEVER been so stable :) I had to switch to SF 10 for awhile until I got my WL6 issues worked out back then! Soooo glad to be back and solid with WL6, because its by FAR my favorite editing software for audio :) And its perfect for 24/96 taping, since WL6 can handles WAVs UP TO 4gb, while every other program that I know of can only write/handle WAVs UP TO 2gb :) That's a huge bonus IMO!
Schoeps MK 4V & MK 41V ->
Schoeps 250/0 KCY's (x2) ->
Naiant +60v/Low Noise PFA's (x2) ->
DarkTrain Right Angle Stubby XLR's (x3) ->
Sound Devices MixPre-6 & MixPre-3 ->
SanDisk 128gb Extreme Pro & 64gb Ultra Plus SDXC-I

http://www.archive.org/bookmarks/diskobean
http://www.archive.org/bookmarks/Bean420
http://bt.etree.org/mytorrents.php
http://www.mediafire.com/folder/j9eu80jpuaubz/Recordings

 

RSS | Mobile
Page created in 0.034 seconds with 29 queries.
© 2002-2021 Taperssection.com
Powered by SMF