Become a Site Supporter and Never see Ads again!

Author Topic: Marantz 661 troubleshooting help?  (Read 1393 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline MakersMarc

  • Trade Count: (11)
  • Taperssection All-Star
  • ****
  • Posts: 1848
  • Gender: Male
  • Tucson AZ
Marantz 661 troubleshooting help?
« on: July 11, 2015, 12:04:21 PM »
So I just bought a new 661 from Doug with the wmod. Went to see a good local Cumbia band at a food truck festie. Levels looked a little too stable and sure enough when I put the phones on, nothing but brick wall static.....I was about 20 feet from the band with split omnis at 9 feet on a riser. It even bricks during the dj music, which was not loud. Levels around 7-8 to get to -6 peaks. And overall, e band was not loud, even that close.

There is no chance I had the preset on internal mics, and gain was set to -18 phantom on. It's not the line audio OM1 or the new Gak cables, I ran those without incident a couple of weeks ago onstage 2 feet from a kick drum.

I'm thinking the 661 is bad I know Skaggs got one like that, but any ideas would be greatly appreciated. Thanks!
Mk4v/41v>nbob actives>Baby nbox>Oade warm mod Marantz 620 or Sony M10.

Offline jbell

  • TDS
  • Trade Count: (141)
  • Needs to get out more...
  • *****
  • Posts: 4043
  • Gender: Male
  • Spreadicated
Re: Marantz 661 troubleshooting help?
« Reply #1 on: July 11, 2015, 12:15:46 PM »
I'd contact Doug!!!
Microtech Gefell M20's> Nbob KCY> Naiant PFA(60V)> Sound Devices Mixpre-6

Offline MakersMarc

  • Trade Count: (11)
  • Taperssection All-Star
  • ****
  • Posts: 1848
  • Gender: Male
  • Tucson AZ
Re: Marantz 661 troubleshooting help?
« Reply #2 on: July 11, 2015, 12:22:03 PM »
Yeah, I was hoping not to have to, but these things are so plug and play, for a change I didn't fuck anything up.
Mk4v/41v>nbob actives>Baby nbox>Oade warm mod Marantz 620 or Sony M10.

Offline audBall

  • Trade Count: (34)
  • Needs to get out more...
  • Posts: 5811
  • Gender: Male
Re: Marantz 661 troubleshooting help?
« Reply #3 on: July 11, 2015, 06:45:01 PM »
Went to see a good local Cumbia band at a food truck festie.

Chicha Dust?

Offline MakersMarc

  • Trade Count: (11)
  • Taperssection All-Star
  • ****
  • Posts: 1848
  • Gender: Male
  • Tucson AZ
Re: Marantz 661 troubleshooting help?
« Reply #4 on: July 11, 2015, 10:14:10 PM »
Vox Urbana. Really good.  ;D
Mk4v/41v>nbob actives>Baby nbox>Oade warm mod Marantz 620 or Sony M10.

Offline dallman

  • Trade Count: (28)
  • Taperssection All-Star
  • ****
  • Posts: 1602
  • Gender: Male
    • Clifford Morse
Re: Marantz 661 troubleshooting help?
« Reply #5 on: July 11, 2015, 11:49:27 PM »
It sounds like the -18db was not kicking in. I'm not doubting it was set that way, but if you have it as a preset, you may want to double check to see if it is still showing up as -18db. If it is showing correctly, there may well be an internal problem that is not allowing that setting to kick in, at least that is what it sounds like. While I never has an issue with my presets on my PMD661, I did have issues the first time I set up the presets on my PMD 620MKII, and some of my settings ultimately were not set as I thought I had set them. Good luck!
Support Live Music: Tape A Show Today!
Deck>possibly something here> Mics

Offline MakersMarc

  • Trade Count: (11)
  • Taperssection All-Star
  • ****
  • Posts: 1848
  • Gender: Male
  • Tucson AZ
Re: Marantz 661 troubleshooting help?
« Reply #6 on: July 12, 2015, 11:46:00 AM »
Thought of that, but both decks are doing it, and both are most definitely at -18. It sounds like the inputs are clipping, but only with my line audits, not the 4022s. So seems that the om1 and 4022 may not play well together.
Mk4v/41v>nbob actives>Baby nbox>Oade warm mod Marantz 620 or Sony M10.

 

RSS | Mobile
Page created in 0.085 seconds with 29 queries.
© 2002-2018 Taperssection.com
Powered by SMF