Become a Site Supporter and Never see Ads again!

Author Topic: Tascam DR70D can't save data  (Read 3265 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Erick del Valle

  • Trade Count: (0)
  • Taperssection Regular
  • **
  • Posts: 115
  • Gender: Male
  • what about this pair of stealthy mics?
Tascam DR70D can't save data
« on: July 30, 2015, 06:43:32 AM »
Hello all, my Tascam dr70d is generating me can't save data error message and when power is off all settings reset to factiry settings, i changed batteries, card etc, and no solution.

Any ideas how to solve this problem?

Thanks in advance!


Erick del Valle
+56 9 9319 3735
Santiago de Chile
Erick del Valle
Santiago de Chile

Offline flipp

  • resident curmudgeon
  • Trade Count: (17)
  • Needs to get out more...
  • *****
  • Posts: 4308
Re: Tascam DR70D can't save data
« Reply #1 on: July 30, 2015, 07:49:57 AM »
In the DR70 thread there has been mention of the settings returning to factory default which was fixed with a firmware update. If you aren't running the latest firmware then upgrade, if you are running the latest firmware then submit a bug report to Tascam. Perhaps someone who actually owns one (I don't) will post some other possible solutions.

Offline voltronic

  • Trade Count: (28)
  • Needs to get out more...
  • *****
  • Posts: 2551
  • Gender: Male
Re: Tascam DR70D can't save data
« Reply #2 on: July 30, 2015, 08:00:08 AM »
Flipp us right on about this.  You need to upgrade to firmware version 1.11 to fix this problem.
DPA 4061 | Line Audio CM3 | Naiant X-Q
Naiant PFAs | Shure FP24
Tascam DR-70D JWMod | Sony PCM-M10

Tascam DR-70D FAQ
Team Line Audio
Quote
I am hitting my head against the walls, but the walls are giving way.    ///    If a composer could say what he had to say in words he would not bother trying to say it in music.
- Gustav Mahler

Offline willndmb

  • Trade Count: (17)
  • Needs to get out more...
  • *****
  • Posts: 6649
  • Gender: Male
Re: Tascam DR70D can't save data
« Reply #3 on: July 30, 2015, 11:48:54 AM »
Does the firmware effect saving the data?
I don't recall seeing that but maybe I missed it
Mics - AKG ck61/ck63 (c480b & Naiant actives), SP-BMC-2
XLR Cables - Silver Path w/Darktrain stubbies
Interconnect Cables - Dogstar (XLR), Darktrain (RCA > 1/8) (1/8 > 1/8), and Kind Kables (1/8f > 1/4)
Preamps - Naiant Littlebox & Tinybox
Recorders - PCM-M10 & DR-60D

Offline voltronic

  • Trade Count: (28)
  • Needs to get out more...
  • *****
  • Posts: 2551
  • Gender: Male
Re: Tascam DR70D can't save data
« Reply #4 on: July 30, 2015, 11:58:40 AM »
Does the firmware effect saving the data?
I don't recall seeing that but maybe I missed it

When you say "data" are you referring to making a recording, or to settings you have changed?  The firmware update fixes a problem where changed settings would would not remain after you removed the batteries.

If you aren't even able to make a recording, that might indicate a problem with your memory card.  Or more unlikely, there may be a problem with the recorder itself.

Update the firmware and see if things improve.
DPA 4061 | Line Audio CM3 | Naiant X-Q
Naiant PFAs | Shure FP24
Tascam DR-70D JWMod | Sony PCM-M10

Tascam DR-70D FAQ
Team Line Audio
Quote
I am hitting my head against the walls, but the walls are giving way.    ///    If a composer could say what he had to say in words he would not bother trying to say it in music.
- Gustav Mahler

Offline willndmb

  • Trade Count: (17)
  • Needs to get out more...
  • *****
  • Posts: 6649
  • Gender: Male
Re: Tascam DR70D can't save data
« Reply #5 on: August 02, 2015, 10:17:53 AM »
Does the firmware effect saving the data?
I don't recall seeing that but maybe I missed it

When you say "data" are you referring to making a recording, or to settings you have changed?  The firmware update fixes a problem where changed settings would would not remain after you removed the batteries.

If you aren't even able to make a recording, that might indicate a problem with your memory card.  Or more unlikely, there may be a problem with the recorder itself.

Update the firmware and see if things improve.
im just going by what the op put, can't save data error.
Not sure if they mean data as in music or data as in just settings but on first read it sounded to me like music and secondary setting.
I'm prob wrong though as I reread it
Mics - AKG ck61/ck63 (c480b & Naiant actives), SP-BMC-2
XLR Cables - Silver Path w/Darktrain stubbies
Interconnect Cables - Dogstar (XLR), Darktrain (RCA > 1/8) (1/8 > 1/8), and Kind Kables (1/8f > 1/4)
Preamps - Naiant Littlebox & Tinybox
Recorders - PCM-M10 & DR-60D

Offline Jonmac

  • Trade Count: (0)
  • Taperssection Regular
  • **
  • Posts: 109
  • Gender: Male
Re: Tascam DR70D can't save data
« Reply #6 on: August 02, 2015, 11:49:11 AM »
I've had that error message on my DR-40, it refers to saving the settings file, and when I restart the recorder it creates a new system file, the audio data is saved OK.

Zoom H1, Zoom H2, Zoom H6, Tascam DR-40, Tascam Dr-05, Homebrew mic's, C2 Cardioids

Offline Erick del Valle

  • Trade Count: (0)
  • Taperssection Regular
  • **
  • Posts: 115
  • Gender: Male
  • what about this pair of stealthy mics?
Re: Tascam DR70D can't save data
« Reply #7 on: August 02, 2015, 06:31:48 PM »
I upgraded de Firmware to the last version, changed card and batteries but nothing happened same problem Audio is recorded and saved, settings no. Ideas?

Thanks again

Erick del Valle
+56 9 9319 3735
Santiago de Chile
« Last Edit: August 09, 2015, 04:23:22 PM by Erick del Valle »
Erick del Valle
Santiago de Chile

Offline 2manyrocks

  • Trade Count: (12)
  • Taperssection All-Star
  • ****
  • Posts: 1646
Re: Tascam DR70D can't save data
« Reply #8 on: August 02, 2015, 07:08:36 PM »
Check your firmware on your 70d to be sure you have version 1.11 correctly installed just to be sure.  If so, your settings should be saved.  That is, if you had it set on high gain when you powered down, it should be on high gain when you power it up.  Phantom power will always ask you to confirm it when you power on.  But your other settings should be there. 

Otherwise, you may need to be thinking about a warranty claim. 

that's my personal opinion.

Offline voltronic

  • Trade Count: (28)
  • Needs to get out more...
  • *****
  • Posts: 2551
  • Gender: Male
Re: Tascam DR70D can't save data
« Reply #9 on: August 02, 2015, 09:13:38 PM »
After confirming you're on 1.11 firmware, the only other thing you might try is formatting the card (using the 70D) again.  Jonmac mentioned the settings file in the System file.  The format will erase this and a new one will be generated.

Also, try a different card, again formatting it first in the recorder.
DPA 4061 | Line Audio CM3 | Naiant X-Q
Naiant PFAs | Shure FP24
Tascam DR-70D JWMod | Sony PCM-M10

Tascam DR-70D FAQ
Team Line Audio
Quote
I am hitting my head against the walls, but the walls are giving way.    ///    If a composer could say what he had to say in words he would not bother trying to say it in music.
- Gustav Mahler

 

RSS | Mobile
Page created in 0.193 seconds with 37 queries.
© 2002-2018 Taperssection.com
Powered by SMF