Become a Site Supporter and Never see Ads again!

Author Topic: iZotope Rx 7  (Read 22555 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline jerryfreak

  • (31)
  • Needs to get out more...
  • *****
  • Posts: 5488
  • The plural of anecdote is not data
Re: iZotope Rx 7
« Reply #45 on: October 07, 2019, 06:39:01 AM »
awesome. do a quick redo on your sample and post it again. think I pulled 4-5 woo hoos out.
shit's magic

https://drive.google.com/open?id=1Ouss67C9_PTooHAh_b3qXu0UzW8UpECK
« Last Edit: October 07, 2019, 07:01:38 AM by jerryfreak »
People whose posts I wont see:
 capnhook, daspyknows, Melanie, morst, Rob D., Scooter123, Sloan Simpson, Walstib62, Dr. Bickart

Offline inoutoffocus

  • (2)
  • Taperssection Regular
  • **
  • Posts: 171
Re: iZotope Rx 7
« Reply #46 on: October 07, 2019, 06:53:37 AM »
awesome. do a quick redo on your sample and post it again. think I pulled 4-5 woo hoos out.
bedtime here will give it a go tomorrow, thanks again. is there a 'paint' or 'eraser' type tool instead of lassoing everything? those screams are long and linear
there's a brush function and magic wand right next to the lasso, haven't used either. watch a vid or two. now you see what I mean by tedious, 5-10 woos a minute in a 60 minute set = not a good time editing. maybe next time accidentally spill your beer on them so they will leave? avoiding the those peeps is half the battle if your on a solo mission. Curious to see what you can do with the set.

Offline TheMetalist

  • (3)
  • Taperssection Member
  • ***
  • Posts: 336
  • Sverige/Sweden/Su├Ęde
Re: iZotope Rx 7
« Reply #47 on: October 07, 2019, 07:18:30 AM »
there's a brush function and magic wand right next to the lasso

I mostly use the brush tool. Just set it to the same thickness as the "whooohooo" (or whatever) and brush over it. Goes a bit faster than with the lasso.
"The music is your passport - Your magic key - To all the madness that awaits you." B.L. '86

Offline inoutoffocus

  • (2)
  • Taperssection Regular
  • **
  • Posts: 171
Re: iZotope Rx 7
« Reply #48 on: October 07, 2019, 07:27:30 AM »
awesome. do a quick redo on your sample and post it again. think I pulled 4-5 woo hoos out.
shit's magic

https://drive.google.com/open?id=1Ouss67C9_PTooHAh_b3qXu0UzW8UpECK

smooth like butta. what setting did you use? still amazes me how sweet Rx7 is.

Offline jerryfreak

  • (31)
  • Needs to get out more...
  • *****
  • Posts: 5488
  • The plural of anecdote is not data
Re: iZotope Rx 7
« Reply #49 on: October 07, 2019, 07:34:47 AM »
that was full bore, 4096 band, strength of 4, 200% surrounding region

heres a super loud whistle i was able to greatly reduce from another show (chatty chatters ill have to channel swap)

before
https://drive.google.com/open?id=1ILt0-MaONr0gJvA_LGEDSdgZHlmKoY-H

after
https://drive.google.com/open?id=1supHqNWIOLrXIlbrUWkSsNt5MOkysOvr
« Last Edit: October 07, 2019, 07:45:32 AM by jerryfreak »
People whose posts I wont see:
 capnhook, daspyknows, Melanie, morst, Rob D., Scooter123, Sloan Simpson, Walstib62, Dr. Bickart

Offline inoutoffocus

  • (2)
  • Taperssection Regular
  • **
  • Posts: 171
Re: iZotope Rx 7
« Reply #50 on: October 07, 2019, 07:53:44 AM »
that was full bore, 4096 band, strength of 4, 200% surrounding region

heres a super loud whistle i was able to greatly reduce from another show (chatty chatters ill have to channel swap)

before
https://drive.google.com/open?id=1ILt0-MaONr0gJvA_LGEDSdgZHlmKoY-H

after
https://drive.google.com/open?id=1supHqNWIOLrXIlbrUWkSsNt5MOkysOvr

nice work. cool you played with the settings on woo hoo wav. I just had everything set to default. what a fun tool.

Offline capnhook

  • All your llamas are belong to us....
  • Site Supporter
  • (20)
  • Needs to get out more...
  • *
  • Posts: 4138
  • All your llamas are belong to us....
Re: iZotope Rx 7
« Reply #51 on: October 07, 2019, 08:21:59 AM »
Had Elements, and took the bait and upgraded to Standard yesterday.  Used a bit of De-Reverb and Music Rebalance, niiiiiice.
Proud member of the reality-based community

BSCS-L->JB-mod [NAK CM-300 (CP-3) and/or (CP-1)]->LSD2->CA CAFS-Omni->Sony ECM-907**Apogee MiniMe Rev. C->CA Ugly II->**Edirol OCM R-44->Tascam DR-22WL->Sony TCD-D8


"Don't ever take an all or nothing attitude when it comes to making a difference
and being beautiful and making the world a beautiful place through your actions.
Every little bit is registered.  Every little bit.  So be as beautiful as you can as often as you can"

"It'll never be over, 'till we learn."
 
"My dream is to get a bus and get the band and just go coast to coast. Just about everything else except music, is anti-musical.  That's it.  Music's the thing." - Jeb Puryear

Offline checht

  • (5)
  • Taperssection Member
  • ***
  • Posts: 392
  • Gender: Male
  • Old and in the Way
Re: iZotope Rx 7
« Reply #52 on: October 07, 2019, 11:20:11 AM »
whistles are way up there, so fairly easy to remove w/out damage. You can use the rectangle select tool or brush select tool and the replace function.
whohoos I use brush select and attenuate at 2.7, usually twice on the base freq, and once on the first harmonic. For gnarly whistles, I've copied and pasted adjacent to the whistle for full removal w/out artifact. Used the rect select tool.

In general, I often don't touch the higher harmonics, there's not much energy there, and seems more likely to be noticeable.

Vinyl declick with defaults for claps is worth the cost of rx all on its own/

Any workflow for talking, anyone?
« Last Edit: October 07, 2019, 11:25:01 AM by checht »
Schoeps MK41s > nbob KCY >
Naiant PFA 60v > Sound Devices MP-6  or  Naiant IPA > Roland R-07

Offline Gordon

  • (22)
  • Needs to get out more...
  • *****
  • Posts: 11394
  • Gender: Male
    • my list
Re: iZotope Rx 7
« Reply #53 on: October 07, 2019, 02:12:54 PM »
any other 32bit float recorder folks using rx?  I've been using it more and more so since I got the mixpre 6 II I decided to do all my editing in it since it opens poly wav and 32bit float.  Anyway editing went fine as expected.  I then tried to dither to 24bit with MBIT+

The file shows as 24bit in rx but when I save it the resulting file is still 32bit float!  What am I missing here?  Opened the file in wavelab and using MBIT+ via ozone plugin it dithered and save as 24bit like it should.
« Last Edit: October 07, 2019, 02:14:39 PM by Gordon »
Microtech Gefell M20 or M21 > Nbob actives > Naiant PFA > Sound Devices MixPre-6 II

https://archive.org/details/fav-gordonlw

Offline jerryfreak

  • (31)
  • Needs to get out more...
  • *****
  • Posts: 5488
  • The plural of anecdote is not data
Re: iZotope Rx 7
« Reply #54 on: October 07, 2019, 06:14:00 PM »
does wavelab still show zero bits? maybe it zero bittted below 24, and you intentionally need to save output as a 24-bit file

any other 32bit float recorder folks using rx?  I've been using it more and more so since I got the mixpre 6 II I decided to do all my editing in it since it opens poly wav and 32bit float.  Anyway editing went fine as expected.  I then tried to dither to 24bit with MBIT+

The file shows as 24bit in rx but when I save it the resulting file is still 32bit float!  What am I missing here?  Opened the file in wavelab and using MBIT+ via ozone plugin it dithered and save as 24bit like it should.
People whose posts I wont see:
 capnhook, daspyknows, Melanie, morst, Rob D., Scooter123, Sloan Simpson, Walstib62, Dr. Bickart

Offline Gordon

  • (22)
  • Needs to get out more...
  • *****
  • Posts: 11394
  • Gender: Male
    • my list
Re: iZotope Rx 7
« Reply #55 on: October 07, 2019, 06:28:41 PM »
does wavelab still show zero bits? maybe it zero bittted below 24

huh?
Microtech Gefell M20 or M21 > Nbob actives > Naiant PFA > Sound Devices MixPre-6 II

https://archive.org/details/fav-gordonlw

Offline voltronic

  • (34)
  • Needs to get out more...
  • *****
  • Posts: 3202
Re: iZotope Rx 7
« Reply #56 on: October 07, 2019, 06:34:45 PM »
That's weird.  I use RX7, but only got a Zoom F6 a few days ago.  I do all of my final editing and converting in Reaper, after adjusting levels and doing noise reduction and applause reduction in RX.

After this coming weekend when I have a couple concerts, I'll see if I can replicate this behavior.
DPA 4061 | Line Audio CM3 | Naiant X-Q | AT 853  //  Naiant PFAs | Shure FP24  //  Zoom F6 | Sony PCM-M10
MOTU M2 // KRK Rokit RP5 // Sennheiser HD 650

Team Line Audio

Offline Gordon

  • (22)
  • Needs to get out more...
  • *****
  • Posts: 11394
  • Gender: Male
    • my list
Re: iZotope Rx 7
« Reply #57 on: October 07, 2019, 06:38:43 PM »
That's weird.  I use RX7, but only got a Zoom F6 a few days ago.  I do all of my final editing and converting in Reaper, after adjusting levels and doing noise reduction and applause reduction in RX.

After this coming weekend when I have a couple concerts, I'll see if I can replicate this behavior.

thanks and yes odd!  like the screen shot shows RX says it's 24bit but saved file is still 32.  I did find today that wavelab 6 seems to handle and save 32bit float without issue.  I even mixed and saved the aud and sbd at 32bit. 
Microtech Gefell M20 or M21 > Nbob actives > Naiant PFA > Sound Devices MixPre-6 II

https://archive.org/details/fav-gordonlw

Offline jerryfreak

  • (31)
  • Needs to get out more...
  • *****
  • Posts: 5488
  • The plural of anecdote is not data
Re: iZotope Rx 7
« Reply #58 on: October 07, 2019, 06:40:19 PM »
the old version of wavelab i used 20 years ago had a bit depth meter so you could see if your 24 bit data was really 24 bits and not 8 zero bits at the bottom.

i assume they still ahve that feature

does wavelab still show zero bits? maybe it zero bittted below 24

huh?
People whose posts I wont see:
 capnhook, daspyknows, Melanie, morst, Rob D., Scooter123, Sloan Simpson, Walstib62, Dr. Bickart

Offline Gordon

  • (22)
  • Needs to get out more...
  • *****
  • Posts: 11394
  • Gender: Male
    • my list
Re: iZotope Rx 7
« Reply #59 on: October 07, 2019, 06:45:41 PM »
the old version of wavelab i used 20 years ago had a bit depth meter so you could see if your 24 bit data was really 24 bits and not 8 zero bits at the bottom.

i assume they still ahve that feature

does wavelab still show zero bits? maybe it zero bittted below 24

huh?

yes but the meter only shows 24 not 32 but all 24 show on both the 32b float and the dithered version.
Microtech Gefell M20 or M21 > Nbob actives > Naiant PFA > Sound Devices MixPre-6 II

https://archive.org/details/fav-gordonlw

 

RSS | Mobile
Page created in 0.059 seconds with 43 queries.
© 2002-2020 Taperssection.com
Powered by SMF