Become a Site Supporter and Never see Ads again!

Author Topic: ISO JB3 firewire help please  (Read 2933 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Chad

  • Trade Count: (0)
  • Taperssection Regular
  • **
  • Posts: 201
  • Gender: Male
    • Trade Lists
ISO JB3 firewire help please
« on: June 16, 2005, 07:51:23 AM »
I checked the FAQ and did'nt find/understand a fix for this.

When I connect my JB3 to my PC with the firewire cable nothing happens.
But when I connect it via USB, Creative PlayCenter starts up and recognizes
the JB3. Should'nt it do the same when I connect via firewire? Any help is
much appreciated. Thanks all.
« Last Edit: June 16, 2005, 07:53:01 AM by Chad »

Ray76

  • Guest
  • Trade Count: (0)
Re: ISO JB3 firewire help please
« Reply #1 on: June 16, 2005, 11:14:15 AM »
I checked the FAQ and did'nt find/understand a fix for this.

When I connect my JB3 to my PC with the firewire cable nothing happens.
But when I connect it via USB, Creative PlayCenter starts up and recognizes
the JB3. Should'nt it do the same when I connect via firewire? Any help is
much appreciated. Thanks all.

do you have all the current drivers???the firewire is the achilles heel of the jb3's functionality.
ray

Offline Chad

  • Trade Count: (0)
  • Taperssection Regular
  • **
  • Posts: 201
  • Gender: Male
    • Trade Lists
Re: ISO JB3 firewire help please
« Reply #2 on: June 16, 2005, 11:35:22 AM »
Quote
do you have all the current drivers???the firewire is the achilles heel of the jb3's functionality.
ray
Quote

thanks ray, +T.

i believe so. do you know which ones i need exactly from this page?
http://www.nomadworld.com/downloads/drivers/download.asp

Ray76

  • Guest
  • Trade Count: (0)
Re: ISO JB3 firewire help please
« Reply #3 on: June 16, 2005, 11:42:22 AM »
Quote
do you have all the current drivers???the firewire is the achilles heel of the jb3's functionality.
ray
Quote

thanks ray, +T.

i believe so. do you know which ones i need exactly from this page?
http://www.nomadworld.com/downloads/drivers/download.asp

you wanted the rest of OZ too, right, send me your email hoss.

a better option for the jb3 is the autoupdate option. just plug er in via usb and let er rip
http://us.creative.com/support/downloads/softwareupdate.asp?nSUFlag=1&sDestUrl=http://us.creative.com/support/downloads/&hdAllProduct=1&LangID=1033&hdDspLangID=1033

Offline Chad

  • Trade Count: (0)
  • Taperssection Regular
  • **
  • Posts: 201
  • Gender: Male
    • Trade Lists
Re: ISO JB3 firewire help please
« Reply #4 on: June 16, 2005, 12:10:29 PM »
Quote

you wanted the rest of OZ too, right, send me your email hoss.

a better option for the jb3 is the autoupdate option. just plug er in via usb and let er rip
http://us.creative.com/support/downloads/softwareupdate.asp?nSUFlag=1&sDestUrl=http://us.creative.com/support/downloads/&hdAllProduct=1&LangID=1033&hdDspLangID=1033
Quote

yes please. i'll pm you my addy.

i ran the autoupdate and it did install new drivers, but it's still not working. any ideas?

Offline johnw

  • Trade Count: (11)
  • Needs to get out more...
  • *****
  • Posts: 3794
  • Gender: Male
    • My cd List
Re: ISO JB3 firewire help please
« Reply #5 on: June 16, 2005, 12:25:05 PM »
Are other FW devices working with the same socket, card and cord? Is Windows recognizing that a device has been added?
Schoeps MK41 & MK4V  |  Schoeps CMC6, Schoeps KCY, AKI/2C, PFA, Nbox Cable/PFA  |  Grace V2, Nbox Platinum  |  SD744T, SD MixPre 6, Sony PCM M10

Canon 16-35mm/2.8L mkii, 24-70mm/2.8L, 70-200mm/2.8L IS, 50mm/1.8 mkii, 135mm/2L, 100mm/2.8L IS, Sigma 35mm/1.4 A  |  Canon 5D mk4

Offline keepongoin

  • Trade Count: (4)
  • Needs to get out more...
  • Posts: 5435
  • Gender: Male
Re: ISO JB3 firewire help please
« Reply #6 on: June 16, 2005, 12:42:45 PM »
i just got Notmad univesal edition and use that - no problems now!!
“When fascism comes to America, it will be wrapped in the flag and carrying the cross.” Sinclair Lewis: How Fascism Will Come To America (1935)

"Science is facts; just as houses are made of stones, so is science made of facts; but a pile of stones is not a house and a collection of facts is not necessarily science."- Henri Poincare

http://www.archive.org/bookmarks/pierce

Offline Chad

  • Trade Count: (0)
  • Taperssection Regular
  • **
  • Posts: 201
  • Gender: Male
    • Trade Lists
Re: ISO JB3 firewire help please
« Reply #7 on: June 16, 2005, 01:06:14 PM »
Are other FW devices working with the same socket, card and cord? Is Windows recognizing that a device has been added?

thanks, +T

yes, i had a external HD connected to the same socket. i unplugged it in order to connect the jb3.

windows is not recognizing that a device has been added.

it is recognized when connected via USB though. i would just transfer via USB but i get an error when i do.  ???

Offline Chad

  • Trade Count: (0)
  • Taperssection Regular
  • **
  • Posts: 201
  • Gender: Male
    • Trade Lists
Re: ISO JB3 firewire help please
« Reply #8 on: June 16, 2005, 01:08:01 PM »
i just got Notmad univesal edition and use that - no problems now!!

thanks, +T

what is this Notmad univesal edition and where may i find it?

Offline Stumptown Matt

  • Trade Count: (0)
  • Taperssection All-Star
  • ****
  • Posts: 1602
  • Gender: Male
  • I'm a happy tapir!
Re: ISO JB3 firewire help please
« Reply #9 on: June 16, 2005, 07:56:46 PM »
One thing that is different (from my experience) between firewire and USB is this.  When I use the USB all I have to do is plug it into the JB3 and the computer recognizes it and the JB3 powers up on its own.  When I use firewire I have to manually power up the JB3 before the computer will recognize it.  My only other problem came from a bad firewire card.  A new higher quality card fixed this.  Hope this helps.
When cleaning out her attic, Grace found several bootleg recordings her mother had made while traveling around the world with the Grateful Dead. Grace is not permitted to sell these bootleg recordings on eBay.

"If you like the Beach Boys, you'll love Widespread Panic."    -Big Mike
 
"Music Sounds Better on Grass" -Clear Channel advertising



.

Offline F.O.Bean

  • Team Schoeps Tapir that
  • Trade Count: (126)
  • Needs to get out more...
  • *****
  • Posts: 40718
  • Gender: Male
  • Taperus Maximus
    • MediaFire Recordings
Re: ISO JB3 firewire help please
« Reply #10 on: June 16, 2005, 08:36:01 PM »
downlaod the june 2003 driver and make sure you have the latest firmware (1.40.06)
Schoeps MK 4V & MK 41V ->
Schoeps 250/0 KCY's (x2) ->
Naiant +60v/Low Noise PFA's (x2) ->
DarkTrain Right Angle Stubby XLR's (x3) ->
Sound Devices MixPre-6 & MixPre-3 ->
SanDisk 128gb Extreme Pro & 64gb Ultra Plus SDXC-I

http://www.archive.org/bookmarks/diskobean
http://www.archive.org/bookmarks/Bean420
http://bt.etree.org/mytorrents.php
http://www.mediafire.com/folder/j9eu80jpuaubz/Recordings

Ray76

  • Guest
  • Trade Count: (0)
Re: ISO JB3 firewire help please
« Reply #11 on: June 16, 2005, 08:42:03 PM »
downlaod the june 2003 driver and make sure you have the latest firmware (1.40.06)

everythings current Bean. Least thats how I understood it.

Ray

Offline flipp

  • resident curmudgeon
  • Trade Count: (17)
  • Needs to get out more...
  • *****
  • Posts: 4308
Re: ISO JB3 firewire help please
« Reply #12 on: June 16, 2005, 09:50:19 PM »
i just got Notmad univesal edition and use that - no problems now!!

thanks, +T

what is this Notmad univesal edition and where may i find it?

http://www.redchairsoftware.com/notmad/  is the home of Notmad Explorer. There is a free evaluation download available from the site if you want to test it before purchasing.

I find it much better/more functional than the software that ships with the JB3.

Offline jeromejello

  • Team Florida - always brings the heat
  • Trade Count: (9)
  • Needs to get out more...
  • *****
  • Posts: 3516
  • Gender: Male
  • surly tapir
Re: ISO JB3 firewire help please
« Reply #13 on: June 17, 2005, 04:37:53 AM »
i havent had any problems with using fw other then when i am updating firmware/etc (can only be done usb)

if you plug a hard drive into the fw port that you are using for the jb3 there maybe a compatability issue (in the sense that is a conflict in the resources alloted to the different devices)  you may want to unplug the external hd and reboot and then connect the jb3 and see if that helps (after you have the most current drivers installed for both the jb3 and the firewire card)

also, the interface could be giving you issues.  my experience is less is more.  i only use the creative nomad explorer (and current drivers) and that serves the function i need (searching and transfering files on and off the jb3) just fine without the extra crap that can clog resources.
open: mbho 603a (ka200n/ka500hn) > SD 722
stealth: AT853a (o/sc/c/h) > SD MP-2 > ihp120
misc: Earthworks SR77 | Shure VP88 | PCM-M10

bt & dime

Offline Chad

  • Trade Count: (0)
  • Taperssection Regular
  • **
  • Posts: 201
  • Gender: Male
    • Trade Lists
Re: ISO JB3 firewire help please
« Reply #14 on: June 17, 2005, 09:00:28 AM »
finally got it going. thanks and +T to all.

 

RSS | Mobile
Page created in 0.058 seconds with 57 queries.
© 2002-2020 Taperssection.com
Powered by SMF