Become a Site Supporter and Never see Ads again!

Author Topic: Edirol R-09 New Firmware 1.31  (Read 3615 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline lbgspam

  • Trade Count: (0)
  • Taperssection Regular
  • **
  • Posts: 202
Edirol R-09 New Firmware 1.31
« on: June 05, 2008, 12:11:59 AM »
I was just browsing and it looks like there is a version 1.31 firmware for the R-09.  As I maintain the FAQ, does anyone know the differences between 1.30 and 1.31?  (I did do a quick forum search and didn't see a thread). Thanks
« Last Edit: June 28, 2008, 09:57:40 AM by lbgspam »

Offline sleepypedro

  • Trade Count: (4)
  • Needs to get out more...
  • *****
  • Posts: 4142
  • Gender: Male
Re: Edirol R-09 New Firmware 1.31?
« Reply #1 on: June 05, 2008, 12:17:32 AM »
------------------------------------------------------------------
New functions of version 1.31
------------------------------------------------------------------
* Compatible with 16 GB/32 GB SDHC (High Capacity) memory cards.

Offline ScotK

  • Trade Count: (13)
  • Taperssection Regular
  • **
  • Posts: 184
Re: Edirol R-09 New Firmware 1.31?
« Reply #2 on: June 05, 2008, 01:02:18 AM »
Wow- that's a nice new feature. I just bought a CA-modded R-09 winging its way to me soon, too! :>

scot

Offline digifish_music

  • Trade Count: (0)
  • Taperssection All-Star
  • ****
  • Posts: 1018
    • digifish music
Re: Edirol R-09 New Firmware 1.31?
« Reply #3 on: June 05, 2008, 01:38:03 AM »
I was just browsing and it looks like there is a version 1.31 firmware for the R-09.  As I maintain the FAQ, does anyone know the differences between 1.30 and 1.31?  (I did do a quick forum search and didn't see a thread). Thanks

Thanks for the heads-up.

digifish
- What's this knob do?

Offline Gutbucket

  • record > listen > revise technique
  • Trade Count: (14)
  • Needs to get out more...
  • *****
  • Posts: 13732
  • Gender: Male
  • Gunther Theile nailed it!
Re: Edirol R-09 New Firmware 1.31?
« Reply #4 on: June 06, 2008, 12:33:07 PM »
Nice, I was worried they'd not finalize 16/32gig support with another release with the new HR version.  I'll get on this.
musical volition > vibrations > voltages > numeric values > voltages > vibrations> virtual teleportation time-machine experience
Better recording made easy - >>Improved PAS table<< | Made excellent- >>click here to download the Oddball Microphone Technique illustrated PDF booklet<<

Offline jmz93

  • Trade Count: (0)
  • Taperssection Regular
  • **
  • Posts: 249
  • Gender: Male
Re: Edirol R-09 New Firmware 1.31?
« Reply #5 on: June 06, 2008, 11:37:35 PM »
hmm a CA-modified R9? What does Chris modify?

Offline itook2much

  • Trade Count: (0)
  • Taperssection All-Star
  • ****
  • Posts: 1527
  • Gender: Male
  • AKA rspencer
    • my masters
Re: Edirol R-09 New Firmware 1.31?
« Reply #6 on: June 07, 2008, 12:51:38 AM »
hmm a CA-modified R9? What does Chris modify?


The internal mics.  What else, if anything, I don't know.  There's a thread around here somewhere, maybe in Retail Space.
DPA 4060 (CS HEB) > CS BB > Edirol R-09

Backups:  DPA 4060 (1/8"), SP-BMC-2, SP-SPSB-6, Sony MZ-NH1

Quote from: tomluvsgiants
rule #1 - get the show taped
rule #2 - see rule #1    >:D

Quote from: Grace Hopper
“If it's a good idea, go ahead and do it. It's much easier to apologize than it is to get permission.”

Offline lbgspam

  • Trade Count: (0)
  • Taperssection Regular
  • **
  • Posts: 202
Re: Edirol R-09 New Firmware 1.31?
« Reply #7 on: June 28, 2008, 09:57:07 AM »
Thanks for the info. I updated the FAQ to include the 1.31 update information and details.

Offline Jeremy Lykins

  • Trade Count: (3)
  • Taperssection Member
  • ***
  • Posts: 935
Re: Edirol R-09 New Firmware 1.31
« Reply #8 on: June 30, 2008, 05:48:03 PM »
Thanks for the heads-up on the new firmware.  It took me a while to figure out how to update the R-09, and it's bizarre that the owner's manual doesn't tell you how to do it.  I finally figured it out thanks to this thread: http://taperssection.com/index.php/topic,91303.0.html  but I didn't know that updating your firmware resets your R-09 to its factory settings, and I didn't figure that out until I was out recording a show last night.  Thankfully there was an opening band and I was planning on recording in 16/44.1 anyway, otherwise I'd have been pretty pissed at myself for such a dumb mistake. 

 

RSS | Mobile
Page created in 0.05 seconds with 50 queries.
© 2002-2020 Taperssection.com
Powered by SMF