Become a Site Supporter and Never see Ads again!

Author Topic: HD (AVCHD) > Mac ??? Camera advice  (Read 1318 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline willndmb

  • Trade Count: (17)
  • Needs to get out more...
  • *****
  • Posts: 6628
  • Gender: Male
HD (AVCHD) > Mac ??? Camera advice
« on: January 29, 2013, 08:54:08 PM »
Few topics here...

can anyone point me in the right direction for if/how you can take avchd video from a memory card and edit it to dvd and/or avchd dvd at a higher bitrate?
I have seen mixed reports on if you can do it or if you can do it with any type of ease, ie import fast and easy, not have to waste tons of time converting to a format that can be edited.
tia

 or is mp4 a better bet??
Mp4 isn't as high bit rate though - 24mbps vs 9 and the resolution isn't as high either
At least on the camera I was looking at, canon hf m500

Finally maybe a camera that does mp4 at higher rates??
The canon has mic in though hitch is huge to me
Edit, found the hf r40 which does 1080/24mpbs mp4
« Last Edit: January 29, 2013, 10:22:58 PM by willndmb »
Mics - AKG ck61/ck63 (c480b & Naiant actives), SP-BMC-2
XLR Cables - Silver Path w/Darktrain stubbies
Interconnect Cables - Dogstar (XLR), Darktrain (RCA > 1/8) (1/8 > 1/8), and Kind Kables (1/8f > 1/4)
Preamps - Naiant Littlebox & Tinybox
Recorders - PCM-M10 & DR-60D

Offline beatkilla

  • Trade Count: (36)
  • Taperssection All-Star
  • ****
  • Posts: 1510
  • Gender: Male
Re: HD (AVCHD) > Mac ??? Camera advice
« Reply #1 on: January 30, 2013, 06:30:25 AM »
avchd straight out of the camera is already avchd disc and bluray compliant it would be the mp4 that would need recompressing.im not on a mac so i cant help there.

Offline allan

  • Trade Count: (8)
  • Taperssection Member
  • ***
  • Posts: 335
  • Gender: Male
    • enclave media
Re: HD (AVCHD) > Mac ??? Camera advice
« Reply #2 on: January 31, 2013, 11:10:45 AM »
I use MPEG Streamclip to convert to ProRes, havent converted avchd with it, but its what most folks use and its free.

Offline willndmb

  • Trade Count: (17)
  • Needs to get out more...
  • *****
  • Posts: 6628
  • Gender: Male
Re: HD (AVCHD) > Mac ??? Camera advice
« Reply #3 on: January 31, 2013, 10:41:24 PM »
Thanks
Mics - AKG ck61/ck63 (c480b & Naiant actives), SP-BMC-2
XLR Cables - Silver Path w/Darktrain stubbies
Interconnect Cables - Dogstar (XLR), Darktrain (RCA > 1/8) (1/8 > 1/8), and Kind Kables (1/8f > 1/4)
Preamps - Naiant Littlebox & Tinybox
Recorders - PCM-M10 & DR-60D

Offline shoestringconcerts

  • Trade Count: (2)
  • Taperssection Regular
  • **
  • Posts: 184
  • Gender: Male
    • Shoestringconcerts
Re: HD (AVCHD) > Mac ??? Camera advice
« Reply #4 on: February 02, 2013, 12:05:53 AM »
You can use log and transfer in FCP and Imovie to capture AVC footage as long as you preserve the file structure and all sub files on your memory card, in the background it will be converting the footage to prores and it takes alot of memory.  I think the most recent version of FCP edits AVC/MTS footage natively without a transcode
Tascam dr2d - Tascam Dr60
Video: Canon M50/M500 (5)
Panasonic LX7 (2) - Sony EOS-M (2)
Sony HC1 - Panasonic SD600 - Sanyo FH1
www.shoestringconcerts.com

Offline bluntforcetrauma

  • Trade Count: (8)
  • Taperssection Member
  • ***
  • Posts: 864
  • Gender: Male
    • http://themovementschool.org
Re: HD (AVCHD) > Mac ??? Camera advice
« Reply #5 on: February 03, 2013, 02:57:11 AM »
have you considered using  the program - Compressor -lets you do many things with video bitrates-- i have used it with FCP and even works with imovieHD6 OR another program is  Voltaic HD? which can put you files into QT then from there into Compressor to save chapter markers as FCP does not.
others on this post have said some things  in the past with some of my postings that were very personal. But not from the originator of this Thread. just a waste of my 2cents

Offline willndmb

  • Trade Count: (17)
  • Needs to get out more...
  • *****
  • Posts: 6628
  • Gender: Male
Re: HD (AVCHD) > Mac ??? Camera advice
« Reply #6 on: February 03, 2013, 04:02:40 PM »
I use compressor but I need to edit first with fcp
99% of what I do via camcorder is concerts, dance recitals, performances with 2 cams and audio dubbing
THen I go to fcp > compressor > dvd
Mics - AKG ck61/ck63 (c480b & Naiant actives), SP-BMC-2
XLR Cables - Silver Path w/Darktrain stubbies
Interconnect Cables - Dogstar (XLR), Darktrain (RCA > 1/8) (1/8 > 1/8), and Kind Kables (1/8f > 1/4)
Preamps - Naiant Littlebox & Tinybox
Recorders - PCM-M10 & DR-60D

 

RSS | Mobile
Page created in 0.164 seconds with 34 queries.
© 2002-2018 Taperssection.com
Powered by SMF