Become a Site Supporter and Never see Ads again!

Author Topic: Zoom F6 (32-bit float equipped)  (Read 44842 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline jerryfreak

  • No PZ
  • (31)
  • Needs to get out more...
  • *
  • Posts: 5941
  • The plural of anecdote is not data
Re: Zoom F6 (32-bit float equipped)
« Reply #375 on: October 03, 2020, 11:47:02 AM »
yes i already did that, with both units.
People whose posts I wont see:
 capnhook, daspyknows, Melanie, morst, rocksuitcase, Rob D., Scooter123, Sloan Simpson, Walstib62, Dr. Bickart

Offline goodcooker

  • (38)
  • Needs to get out more...
  • *****
  • Posts: 3518
  • Gender: Male
  • goes to 11
Re: Zoom F6 (32-bit float equipped)
« Reply #376 on: November 06, 2020, 02:53:20 PM »
I bought one of these today at a steep discount on Reverb.  Excited to get my hands on it and give it a workout...not that there's any shows coming up soon for me.
Joly Mod Oktava MK012 || NakCM300 || ADK A51 > Sound Devices 442 || Reference Audio Designs MS2 > Tascam DR701d || Zoom F6
Transfers - Tascam DA30 or Fostex D5 (dats) or Nak MR2 (cassettes) > Sound Devices USB Pre

http://www.archive.org/bookmarks/goodcooker

"Are you the Zman?" - fan at Panic 10-08-10 Kansas City
"I don't know who left this perfectly good inflatable wook doll here, but if I'm blowing her up, I'm keeping her." -  hoppedup

Offline jerryfreak

  • No PZ
  • (31)
  • Needs to get out more...
  • *
  • Posts: 5941
  • The plural of anecdote is not data
Re: Zoom F6 (32-bit float equipped)
« Reply #377 on: November 06, 2020, 03:37:32 PM »
wow, $380 is a smokin deal

dont believe the "you cannot clip it" hype tho ;)
People whose posts I wont see:
 capnhook, daspyknows, Melanie, morst, rocksuitcase, Rob D., Scooter123, Sloan Simpson, Walstib62, Dr. Bickart

Offline voltronic

  • (34)
  • Needs to get out more...
  • *****
  • Posts: 3253
Re: Zoom F6 (32-bit float equipped)
« Reply #378 on: November 06, 2020, 09:15:01 PM »
wow, $380 is a smokin deal

dont believe the "you cannot clip it" hype tho ;)

It's not that you can't clip it, but you probably won't, unless you're using very sensitive mics and/or recording really hot levels.

Amazing deal, for sure.
DPA 4061 ~ Line Audio CM3 ~ Naiant X-Q ~ AT 853  |  Naiant PFAs ~ Shure FP24  |  Zoom F6 ~ Sony PCM-M10
MOTU M2 ~ KRK Rokit RP5 ~ Sennheiser HD 650 ~ Etymotic ER4XR

Team Line Audio

Offline goodcooker

  • (38)
  • Needs to get out more...
  • *****
  • Posts: 3518
  • Gender: Male
  • goes to 11
Re: Zoom F6 (32-bit float equipped)
« Reply #379 on: November 18, 2020, 09:22:51 AM »

Been fooling around with the F6 at home and I like it so far.

Navigating the menus is a little clumsy but the more you do something the easier it gets.

The preamps sound pretty good at least in a home test recording things around the house and some guitar and mandolin.

Maybe one day shows will return and I can get out and use it for real but it's getting worse where I live not better.
Joly Mod Oktava MK012 || NakCM300 || ADK A51 > Sound Devices 442 || Reference Audio Designs MS2 > Tascam DR701d || Zoom F6
Transfers - Tascam DA30 or Fostex D5 (dats) or Nak MR2 (cassettes) > Sound Devices USB Pre

http://www.archive.org/bookmarks/goodcooker

"Are you the Zman?" - fan at Panic 10-08-10 Kansas City
"I don't know who left this perfectly good inflatable wook doll here, but if I'm blowing her up, I'm keeping her." -  hoppedup

Offline jerryfreak

  • No PZ
  • (31)
  • Needs to get out more...
  • *
  • Posts: 5941
  • The plural of anecdote is not data
Re: Zoom F6 (32-bit float equipped)
« Reply #380 on: November 18, 2020, 09:55:48 AM »

Maybe one day shows will return and I can get out and use it for real but it's getting worse where I live not better.

we just gotta get thru winter. there will be 100+ million vaccines deployed before summer even gets here

yeah the menus are a bit counter intuitive. whats advantageous is if youre not using all 6 channels all the time you can keep 2 setup for line-in,  etc.

to me the 'enter' and the 'back' buttons seem like they are always in the wrong place. also i pity anyone with fat fingers, not a lot of room
People whose posts I wont see:
 capnhook, daspyknows, Melanie, morst, rocksuitcase, Rob D., Scooter123, Sloan Simpson, Walstib62, Dr. Bickart

Offline goodcooker

  • (38)
  • Needs to get out more...
  • *****
  • Posts: 3518
  • Gender: Male
  • goes to 11
Re: Zoom F6 (32-bit float equipped)
« Reply #381 on: December 06, 2020, 09:10:03 AM »

Anyone use this in interface mode? I can't get any of my DAWs to recognize it as an input device.
Joly Mod Oktava MK012 || NakCM300 || ADK A51 > Sound Devices 442 || Reference Audio Designs MS2 > Tascam DR701d || Zoom F6
Transfers - Tascam DA30 or Fostex D5 (dats) or Nak MR2 (cassettes) > Sound Devices USB Pre

http://www.archive.org/bookmarks/goodcooker

"Are you the Zman?" - fan at Panic 10-08-10 Kansas City
"I don't know who left this perfectly good inflatable wook doll here, but if I'm blowing her up, I'm keeping her." -  hoppedup

Offline jerryfreak

  • No PZ
  • (31)
  • Needs to get out more...
  • *
  • Posts: 5941
  • The plural of anecdote is not data
Re: Zoom F6 (32-bit float equipped)
« Reply #382 on: December 06, 2020, 12:28:46 PM »

Anyone use this in interface mode? I can't get any of my DAWs to recognize it as an input device.

have you selected the proper mode in the menu? (pg 141)

https://zoomcorp.com/media/documents/E_F6_04.pdf
People whose posts I wont see:
 capnhook, daspyknows, Melanie, morst, rocksuitcase, Rob D., Scooter123, Sloan Simpson, Walstib62, Dr. Bickart

Offline goodcooker

  • (38)
  • Needs to get out more...
  • *****
  • Posts: 3518
  • Gender: Male
  • goes to 11
Re: Zoom F6 (32-bit float equipped)
« Reply #383 on: December 07, 2020, 07:51:32 PM »
Anyone use this in interface mode? I can't get any of my DAWs to recognize it as an input device.
have you selected the proper mode in the menu? (pg 141)
https://zoomcorp.com/media/documents/E_F6_04.pdf

I tried both modes in the menu and several programs (Wavelab, Reaper and CD Wave Editor) and it didn't show up as a device in any of them. I don't "podcast" per se but I would like to be able to use interface with loopback mode to add some dialog to my Mixlr stream when I do my Straight from Tape broadcasts when I'm doing transfers of old or rare stuff.

Joly Mod Oktava MK012 || NakCM300 || ADK A51 > Sound Devices 442 || Reference Audio Designs MS2 > Tascam DR701d || Zoom F6
Transfers - Tascam DA30 or Fostex D5 (dats) or Nak MR2 (cassettes) > Sound Devices USB Pre

http://www.archive.org/bookmarks/goodcooker

"Are you the Zman?" - fan at Panic 10-08-10 Kansas City
"I don't know who left this perfectly good inflatable wook doll here, but if I'm blowing her up, I'm keeping her." -  hoppedup

Offline jerryfreak

  • No PZ
  • (31)
  • Needs to get out more...
  • *
  • Posts: 5941
  • The plural of anecdote is not data
Re: Zoom F6 (32-bit float equipped)
« Reply #384 on: December 08, 2020, 04:33:53 AM »
hmm that’s strange. work for me on win 7.

you sure that usb cable is good? do you have any other usb-c data devices?
People whose posts I wont see:
 capnhook, daspyknows, Melanie, morst, rocksuitcase, Rob D., Scooter123, Sloan Simpson, Walstib62, Dr. Bickart

Offline fguidry

  • (1)
  • Taperssection Regular
  • **
  • Posts: 146
  • Gender: Male
    • Kaleponi - Slack Key in California
Re: Zoom F6 (32-bit float equipped)
« Reply #385 on: December 09, 2020, 11:42:11 AM »

Anyone use this in interface mode? I can't get any of my DAWs to recognize it as an input device.

Working here, Win 10 and REAPER. Downloaded and installed latest Zoom drivers??

https://zoomcorp.com/en/us/field-recorders/field-recorders/f6/f6-support/

Fran

Offline goodcooker

  • (38)
  • Needs to get out more...
  • *****
  • Posts: 3518
  • Gender: Male
  • goes to 11
Re: Zoom F6 (32-bit float equipped)
« Reply #386 on: December 12, 2020, 09:54:22 AM »
Anyone use this in interface mode? I can't get any of my DAWs to recognize it as an input device.
Working here, Win 10 and REAPER. Downloaded and installed latest Zoom drivers??
https://zoomcorp.com/en/us/field-recorders/field-recorders/f6/f6-support/
Fran

I did a fresh install of all the drivers and updated the firmware to the latest version. I can see the device in Reaper and Wavelab but I'm still getting errors. I'll come back to it later and see if I can figure it out. I don't have a lot of time to do my Mixlr broadcasts right now anyway work is kicking my ass.
Joly Mod Oktava MK012 || NakCM300 || ADK A51 > Sound Devices 442 || Reference Audio Designs MS2 > Tascam DR701d || Zoom F6
Transfers - Tascam DA30 or Fostex D5 (dats) or Nak MR2 (cassettes) > Sound Devices USB Pre

http://www.archive.org/bookmarks/goodcooker

"Are you the Zman?" - fan at Panic 10-08-10 Kansas City
"I don't know who left this perfectly good inflatable wook doll here, but if I'm blowing her up, I'm keeping her." -  hoppedup

 

RSS | Mobile
Page created in 0.057 seconds with 40 queries.
© 2002-2021 Taperssection.com
Powered by SMF