Become a Site Supporter and Never see Ads again!

Author Topic: Seeking help troubleshooting stream (must have MixPre-6 and Line 6 Sonic Port)  (Read 1906 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline vwmule

  • Trade Count: (15)
  • Taperssection All-Star
  • ****
  • Posts: 1852
  • Gender: Male
After numerous streams I suddenly can't get any signal to pass from the MixPre-6 to Mixlr. I could be the Line 6 Sonic Port lightning cable but I'm not sure. If anyone has MixPre-6 with the latest firmware and a Sonic Port you connect via iPhone, I'd appreciate if you can test. Want to rule out some glitch with new MixPre firmware or the latest iphone iOS.

I did route the audio on MixPre-6 so where I can listen via headphone out.
« Last Edit: October 06, 2019, 04:04:45 PM by vwmule »

Offline jerryfreak

  • Trade Count: (30)
  • Needs to get out more...
  • *****
  • Posts: 4646
  • high desert for life
i can try. what is the latest sonicport software
my facemask is a windscreen

People whose posts I wont see:
capnhook, daspyknows, Melanie, morst, noahbickart, Rob D., Scooter123, Sloan Simpson, Walstib62

Offline vwmule

  • Trade Count: (15)
  • Taperssection All-Star
  • ****
  • Posts: 1852
  • Gender: Male
Sorry, I'll clarify. Latest firmware on MixPre-6 and iphone.

Offline Gordon

  • Trade Count: (22)
  • Needs to get out more...
  • *****
  • Posts: 11370
  • Gender: Male
    • my list
you can easily roll back the firmware and test yourself....
Microtech Gefell M20 or M21 > Nbob actives > Naiant PFA > Sound Devices MixPre-6 II

https://archive.org/details/fav-gordonlw

Offline jerryfreak

  • Trade Count: (30)
  • Needs to get out more...
  • *****
  • Posts: 4646
  • high desert for life
Sorry, I'll clarify. Latest firmware on MixPre-6 and iphone.

im not updating my iphone to do it but if a test of ios12 is useful, i'll try it
my facemask is a windscreen

People whose posts I wont see:
capnhook, daspyknows, Melanie, morst, noahbickart, Rob D., Scooter123, Sloan Simpson, Walstib62

Offline vwmule

  • Trade Count: (15)
  • Taperssection All-Star
  • ****
  • Posts: 1852
  • Gender: Male
I'd appreciate that. I plan to order a new Sonic Port lightning cable just in case.

Offline jerryfreak

  • Trade Count: (30)
  • Needs to get out more...
  • *****
  • Posts: 4646
  • high desert for life
sorry i didnt get to test before i sent off my mixpre today, i was tight on time and didnt have the right firmware anyway (i rolled it back to 3.03 a few days ago

you can borrow my sonicport and cable to troubleshoot if needed
my facemask is a windscreen

People whose posts I wont see:
capnhook, daspyknows, Melanie, morst, noahbickart, Rob D., Scooter123, Sloan Simpson, Walstib62

Offline vwmule

  • Trade Count: (15)
  • Taperssection All-Star
  • ****
  • Posts: 1852
  • Gender: Male
No problem. Will try another deck to rule out MixPre.

Offline blee421

  • Site Supporter
  • Trade Count: (9)
  • Taperssection Member
  • *
  • Posts: 364
  • Gender: Male
From what I’ve gathered we are waiting for a OS update from Apple. Really annoyed I just paid $100 for the sonic port and now it’s useless.

https://forum.audiob.us/discussion/34889/audio-in-not-working-ios-13-line-6-sonic-port

Bruel & Kjaer (DPA) 4011 (matched set)

Apogee Mini MP > Sonic AD2K+

Sound Devices MixPre 6 II

Offline jerryfreak

  • Trade Count: (30)
  • Needs to get out more...
  • *****
  • Posts: 4646
  • high desert for life
interesting. im on ios12
my facemask is a windscreen

People whose posts I wont see:
capnhook, daspyknows, Melanie, morst, noahbickart, Rob D., Scooter123, Sloan Simpson, Walstib62

Offline vwmule

  • Trade Count: (15)
  • Taperssection All-Star
  • ****
  • Posts: 1852
  • Gender: Male
Used an older iPhone for Wilco last night and streaming worked as it should. Unfortunately the phone's battery depleted fairly fast.

But it confirms the Apple iOS issue. Notice they just pushed an update but have not experimented.

Offline jerryfreak

  • Trade Count: (30)
  • Needs to get out more...
  • *****
  • Posts: 4646
  • high desert for life
one of my phones jsut got updated to 13.1.3 i can test my soincport if that would help

Used an older iPhone for Wilco last night and streaming worked as it should. Unfortunately the phone's battery depleted fairly fast.

But it confirms the Apple iOS issue. Notice they just pushed an update but have not experimented.
my facemask is a windscreen

People whose posts I wont see:
capnhook, daspyknows, Melanie, morst, noahbickart, Rob D., Scooter123, Sloan Simpson, Walstib62

Offline blee421

  • Site Supporter
  • Trade Count: (9)
  • Taperssection Member
  • *
  • Posts: 364
  • Gender: Male
 :banging head: :banging head: :banging head: :banging head: :banging head: :banging head:

Another Apple OS update 13.03 and my sonic port is still not working correctly. Messed with the microphone settings again and nodda.

I spoke with Line 6 yesterday and they said this is all in Apple's hands. WHAT A JOKE!! You made the unit for it to work with Apple only and now Apple is shutting you out?!?? I mean it's been a month or so how is there no fix?

So off to buy a Irig digital I guess (79.99). Give it a try with this new samsung tablet I got for free. This frees up my iphone during the show which is a plus and will have longer battery life. Just trying to be positive.

If anyone gets their unit up please PM me so I can broadcast live music to the masses.
Bruel & Kjaer (DPA) 4011 (matched set)

Apogee Mini MP > Sonic AD2K+

Sound Devices MixPre 6 II

Offline blee421

  • Site Supporter
  • Trade Count: (9)
  • Taperssection Member
  • *
  • Posts: 364
  • Gender: Male
Latest Apple Update 10/30/19 - Sonic Port still not working.  :really_sucks:
Bruel & Kjaer (DPA) 4011 (matched set)

Apogee Mini MP > Sonic AD2K+

Sound Devices MixPre 6 II

Offline jerryfreak

  • Trade Count: (30)
  • Needs to get out more...
  • *****
  • Posts: 4646
  • high desert for life
i was experimenting with sonic port to stream in ios12 (not feeding from mix pre), I cant feed it anything with decent level that doesnt sound like brickwalled crap, no matter how low of a headphone signal i feed it. cant get levels in mixlr ios app up over like 20% without a lot of distortion

close-micing my speakers with 4061s>d:vice (which i beleive uses same ios core audio) is crystal clear.

theres no way to set levels on the device in mobilepod software which was any improvement, i ended up deleting the app entirely. any tips?
my facemask is a windscreen

People whose posts I wont see:
capnhook, daspyknows, Melanie, morst, noahbickart, Rob D., Scooter123, Sloan Simpson, Walstib62

 

RSS | Mobile
Page created in 0.056 seconds with 57 queries.
© 2002-2020 Taperssection.com
Powered by SMF