Become a Site Supporter and Never see Ads again!

Author Topic: Felt Tip Sound Studio Help  (Read 87 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline OleDiz

  • Trade Count: (0)
  • Taperssection Newbie
  • *
  • Posts: 2
Felt Tip Sound Studio Help
« on: May 17, 2020, 09:58:41 AM »
Yesterday I installed Sound Studio 4.9.6 on to a MacBook Pro running 10.15.4. I went to Preferences, chose Edirol UA-5 as my input, Built-in Output as my output, and checked Playthough input to output. But when I pressed record, the line remained flat. No sound in being detected. I rebooted multiple times, but still no sound. To test my set-up, I unplugged the usb cable and plugged into a different MacBook running 10.11.6 and Sound Studio 3.6. It worked perfectly, as it has for years. I could hear the music and the visuals appeared. So I replugged the USB back into the MacBook Pro (10.15.4) Sound Studio (4.9.6). Nothing. It detects the UA-5, but no audio is being input. Is there a setting I'm overlooking? Thanks!

Offline OleDiz

  • Trade Count: (0)
  • Taperssection Newbie
  • *
  • Posts: 2
Re: Felt Tip Sound Studio Help
« Reply #1 on: May 17, 2020, 05:04:49 PM »
Here's the answer, straight from Felt Tip:

You may have accidentally denied microphone access permission to Sound Studio, which is required for audio input to work correctly in Catalina and Mojave (security requirements on the macOS). Here are the instructions for granting access permission: https://ss-support.felttip.com/article/35-audio-input-permission


 

RSS | Mobile
Page created in 0.031 seconds with 43 queries.
© 2002-2020 Taperssection.com
Powered by SMF